App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Toa vägrar

Hejsan! Har en 3 åring som har 0 intresse för pottan/ toa träning.. gråter och säger vill bajsa/ kissa i blöjan.. så vi tvingar inte till pottan, men har ni tips och förslag hur man väcker intresset? Tack i förhand

2019-10-15
Tack för tipsen
Tack för tipsen
Bebis på 3 månader

Boken är beställd nu👍🏽
Och tack så mycket för tipsen

2019-10-16
Tack för tipsen
Tack för tipsen

Tack så mycket för tipsen

2019-10-16
Tack för tipsen
Tack för tipsen

Vår dotter var också helt ointresserad och fick nästan panik av pottan/toaletten. Hon kissade på sig så fort hon inte hade blöja på sig.
Så vi köpte ”blöjfri på 3 dagar” och en kalender med klistermärken.
Sen bestämde vi en dag som hon skulle sluta med blöjan och så sa vi det till henne att ”på lördag slutar du med blöja”. Sen sa vi det ett par gånger om dagen med start på onsdagen.

När lördagen kom och vi gick upp på morgonen, så tog vi av blöjan och gick tillsammans och slängde den. Så sa vi att idag är dagen då vi slutar.
Sen gick hon med bar underkropp hela dagen, kissade på golvet, men vi upprepade bara varje gång att nästa gång är det pottan som gäller. I slutet av första dagen sprang hon till pottan och kissade var 15e minut.
Sen ville hon inte ha blöja på natten först, men det tog vi på henne. Dag 2 gick det ännu bättre. Blöja på natten. Dag 3 ville hon inte ha blöja varken på dagen eller natten. Sen dess har hon varit blöjfri när det kommer till kissandet.

Vad gäller nummer två så tog det ca 2 veckor innan det gick helt utan blöja. Däremot så klippte vi hål i blöjan bak, satt på henne den när hon sa att hon var nödig, gick in i badrummet och så fick hon stå där hon ville och vi var redo med pottan bakom. Sen ställde hon sig upp vid toaletten och ca 2 veckor senare gick det problemfritt.

Nu har det gått ca 7 månader och vi kan räkna olyckorna på natten på fingrarna och dagtid sker det extremt sällan.

Så tålamod och belöning fungerade här. Lycka till :)

2019-10-15
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Förstår dig helt, det börjar bli jobbigt att byta blöjor på en stor men vi fick inte vår tjej att sluta med blöjan innan hon var nästa 4 år.

Jag tryckte på att en stor tjej inte kan ha blöja, hon började på förskolan efter sommmaren.
Sen hade vi varit på en utflykt till leklandet och det ville hon gärna göra om. Så hon skulle få en utflykt dit när hon blivit blöjtorr.

Vissa har ju roliga klistermärken som man får klistra efter varje toa/pottbesök.
Mina syskonbarn klistrade hela toalocket fullt med märken under sin toaträning.

Min äldste pojke han började med att bara kissa på toan och sen bajsade han i blöjan( men sen bajsade han alltid på morgonen med få undantag)

2019-10-15
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

...jag köpte fina trosor till flickorna (med de figurer som var inne just då, Disney prinsessor) och det blev kul att prova ha bara dem istället för blöja korta stunder. Nattblöja hade vi länge till... Däremot ville de gå på riktig toa istället, så vi hade aldrig potta, bara en toapall framför. Det fixar sig ska du se. 👍😊

2019-10-15
Nannah S
Nannah S
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...