App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kan man förvänta sig någorlunda lika sömnrutiner vid 9 månader?

Hej! Jag har en kille på 9 månader och tycker att jag hör och läser om barn som sover hela nätter och samma tid och längd varje dag överallt och det gör mig så frustrerad 😅 Vår lille sover inte hela nätter utan vill äta 1 - 2 gånger, han somnar aldrig samma tid varje kväll utan det brukar variera mellan typ 19 - 22, vaknar ungefär samma tid (07-08) varje morgon dock. Sovstunderna på dagarna varierar från dag till dag, ibland blir det ett pass på 2,5 timme, ibland kan det bli tre pass på 45 minuter, och aldrig samma tid. Det jag nu undrar är om man egentligen kan förvänta sig att ha ordentliga sömnrutiner vid 9 månader? Där han t.ex vaknar 08 varje morgon, sover 2 timmar vid 12 och somnar för kvällen vid 19 exempelvis, eller är det för tidigt? Ljuger alla som skriver så i diverse forum? 😂

2019-10-14
Tuchulcha
Tuchulcha
Bebis på 15 månader

Kolla på Rulla Vagns sömnschema. Det kan vara bra att ha som mall om du/ni vill hjälpa ert barn att få in rutiner.

Vad gäller äta på natten så slutade inte vår yngsta förrän hon var nästan ett år. Det var lite av en chock då äldsta slutade vid 6 månader (med lite hjälp av mig).

2019-10-16
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vår son är 10 månader, och han somnar aldrig heller samma tid på kvällarna. Det beror nog på att han ibland sover 1 längre sovpass mitt på dagen, eller 2 lite kortare.
Vi har kört på samma kvällsrutin sedan han var pytteliten, så vi tänker att det kommer nog bli ungefär samma tider när han bara sover 1 pass om dagen😁

2019-10-15
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Vi har sömnrutiner som ser nästan likadana ut varje dag.
Somnar för natt 19:00-19:30
Vaknar 7:30-8:00
Sover på dagen 12:45 -14:00
Det som ändrats är antal sovstunder på dagen från 3, 2 och nu 1 och att dom vaknade lite tidigare när dom var yngre. Annars ser det ut såhär varje dag i princip.

2019-10-15
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Folk på forum ska man alltid ta med en nypa salt, även släktingars välmenande råd då de ofta glömt hur deras barn var😂
Kan bara kommentera att det du skriver låter helt normalt. Vi har en tvååring som ännu sover med oss föräldrar då vi inte orkade kliva upp och trösta flera gånger per natt. Och det fungerar för oss. När sonen var så liten som din sov han en till två gånger under dagen och ofta sov den föräldern som var hemma med honom en av gångerna. Vi har med andra ord anpassat mycket efter barnets rytm och ibland bara varit hemma ifall sonen sovit oroligt på natten.
Härligt för de vars barn sover hel nätter sedan födsel, men jag tror de är i minoritet då ingen ”teknik” fungerar för alla, då alla är olika.
Mitt råd är att försöka fokusera på din egna situation och inte jämföra sig för mycket. Man har en tendens att känna sig dålig eller ledsen när man läser om andra ”instagram” föräldrar.😂

2019-10-15
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader

Man kan inte förvänta sig fungerande sömnrutiner vid nio månaders ålder. Man kan däremot försöka skapa sådana. För vissa fungerar det utmärkt, för andra inte alls. Barn är olika. Föräldrar är olika. Barns sömnbehov är också olika. Min äldsta sov ordentligt på nätterna, först när han helt slutade sova på dagen, ungefär när han fyllde två. Min näst yngsta sov flera timmar på dagen vid tre års ålder. Om det är viktigt för dig med fasta tider, försök få till det. Om det fungerar bättre med "sov när du är trött och ät när du är hungrig," är det inte heller fel. Om inte förr, så brukar barnet ändå kunna sova på fasta tider, när det börjar förskolan.

2019-10-15
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Jag undrar som du. 🤷‍♀️

2019-10-14
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Vår pojke på nio månader sov så himla dåligt de första månaderna (vaknade varannan timme (i snitt, ibland 3 h ibland 1 h) fram till 6-7 mån) att vi kände att vi var tvungna att skapa rutiner. Och jag tror det har hjälpt, han sover mkt bättre på nätterna nu. Vi lägger honom alltid kl 19 och beroende på när han vaknar på morgonen så styr vi hans sömnstunder efter det. Jag tycker man har lättare för att fånga upp trötthetssignaler när man vet ungefär när han borde vilja sova, så blir han inte övertrött och svårnattad.

2019-10-14
Thereseemlinden
Thereseemlinden
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...