App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förstoppning

Hej! Jag har en 6 veckor gammal bebis som har svårt att bajsa. Han anstränger sig så han blir helt röd i ansiktet men inget kommer ut. Vi flaskmatar honom med NAN sensitive då Semper 1 inte var bra för hans mage. Han går Semper magdroppar och Minifom och i samrpd med BVC får han Laktulos. Vi har fått använda oss av Resulax (lavemang) för att hjälpa honom att bajsa. Börjar fundera på om det är ersättningen som spökar, finns det någon med liknande problem och har ni isf tips?

2019-10-14
Danijella123
Danijella123
Bebis på 6 månader

Testa Hipp istället.

Sen det gamla vanliga som står på paketet - inte för mycket pulver och inte för lite... Packa inte måttet hårt. Förr stod det vikt per skopa, så vi köpte en superbra hushållsvåg som väger på grammet och vägde upp ersättningen i vällingdispenser (en sån där burk man kan ha 3 portioner förberett i).

Man bör skippa att koka vattnet före användning, det är bättre för tarmfloran. OBS: inte om vattnet inte är kontrollerat eller kommunalt och inte heller om barnet är sjukligt tex har en svår sjukdom eller nedsatt immunförsvar.

Några doppar/en skvätt olja på en tesked före matningen gör underverk. Gärna ekologisk, spelar ingen roll om det är kokosolja, rapsolja eller annan olja.

magmassage och "cykla med benen" eller lyfta benen mot magen - försiktigt med babyn tex när man byter blöja.

Funkar inget av detta så finns alltid lactulos!

2020-01-24
solskensmamman
solskensmamman

Hej
Vi har exakt samma problem här hemma med min son. Han är 8 veckor nu och har haft problem med att bajsa i typ en månad sen vi började med ersättning. Vi testade att byta ersättning men känns som att det blev hårdare så jag bytte tillbka till Nan sensitive som vi hade från början men har inte märkt någon skillnad ännu.
Han fick laktulos i nån vecka och det funkade bara i 2 dagar och sen fick han väldigt ont i magen av den så den har vi slutat med nu. Nu testar jag olja i ersättningen och hoppas på det bästa.

Hur har det gått för er? :)

2020-01-24
Christian19
Christian19
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...