App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Snart börja amma, vill ha era tips!

Hej! Bf i november och första barnet. Vill gärna ha era amningstips! Letar bra amnings-bh, skall man hålla sig till h&m eller finns det något annat märke man borde satsa på? Skall man alltid ta en storlek större? Har inte fått särskilt mkt större bröst än men lär väl bli det när jag väl börjar amma. Eftersom det skall ammas under vintern är man ju lite orolig för mjölkstockning vilket många verkar vara med om, har ni några knep om hur man skall motverka detta från första början?

2019-10-13
BFnov19
BFnov19
Bebis på 1 månader

För mig kom det som en chock att amningen kunde strula och göra så rackarns ont i början, så det kanske kan va bra att vara medveten om. Ville ge upp många gånger på bb och skrota amningen helt, men nu när det gått 2 veckor och börjat komma igång mer är jag glad att jag höll ut. Och det är inte fel med lite ersättning som tillägg om det krånglar 😊

2019-10-26
Ollisson
Ollisson

Jag har aldrig haft mjölkstockning..jag har alltid ulltröja ell riktigt tjock tröja. Och om jag märker att det blåser kallt så försöker jag gå in imellan åt eller gå så det inte blåser just på tuttarna. När jag bärt i bärsele så har jag haft en tjocktröja jag kan täcka mig och barnet. Jag har ammat i alla väder(ute). Jag har känt av att det börjar bli kallt om brösten då värmer jag de. Har använt värmedyna någon gång när jag kännt att nu vart det riktigt kallt om bröstet.

2019-10-25
AcLw
AcLw
Bebis på 8 månader

Mitt tips är att gå med i FB gruppen ”Amningshjälpen slutna grupp”. Där har jag lärt mig allt man behöver veta om amning.

Angående amnings BH rekommenderar jag Kapphals, jätteskön! De säljs i S-XL och jag köpte den storleken jag brukar ha i kläder och det passar. Tycker absolut du ska köpa iaf en innan barnet för det kan dröja innan du får lust/tillfälle att inhandla någon sen.
Lycka till :)

2019-10-24
AnnnnaK
AnnnnaK
Bebis på 10 månader

Hej! När jag väntade mitt första barn tipsade min barnmorskekompis om att direkt efter födseln få upp barnet på bröstet och låta henne böka runt där i minst 1,5 timme, och själv hitta till bröstet. Det gjorde hon rätt snabbt och jag hade aldrig problem med amningen eller att hon skulle få rätt grepp osv. Kanske var ren tur, men funkade bra för oss!

2019-10-24
Linnnea
Linnnea
Bebis på 1 månader

Hej! Nattetid har jag varit supernöjd med amningslinnena från h&m, men det jag typ bott i annars dygnet runt de senaste 8 månaderna är Lindex mjuka amningsbh. Sååå sköna och förlåtande!
Men håller med om att det inte är fel att vänta tills ef bebis kommit med att shoppa för en kan ju inte säkert veta hur brösten förändras.. Jag gick från C till D deluxe första veckan, och är tillbaka på en lite hängigare variant av C nu 🤪✌🏼😄❤️
Första veckan användes ändå inte bh särskilt mkt (dock linnena, tips tips!) pga spända bröst å ömma vårtor som ville vädras 😁

2019-10-23
Jouliee
Jouliee

Hej! Vill absolut inte va nån partypooper men vänta med att köpa massa amningsgrejer, brösten växer till bomber när mjölken rinner till efter förlossningen så storleksmässigt kan du behöva större än du tror.
Och typ känn ingen press runt amningen, om det inte skulle funka så går allt bra ändå ❤️ Lycka till!

2019-10-14
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Gravid i vecka 35

Jag gick amningskurs innan vi fick vårt första barn. Annars finns alltid Amningshjälpen. Det som är viktigt att veta är att alla kan inte amma så man har den vetskapen med sig. Kottermans grepp har räddat mig många gånger med alla 3 barnen. Googla det. Lycka till med allt💜

2019-10-14
8kee6
8kee6

Köp gärna hem Purelansalva innan.
Den var ovärderlig de första veckorna.
Den motverkar och läker ömma och såriga bröstvårtor.

2019-10-14
Cijon
Cijon
Bebis på 6 månader

Jag har haft några omgångar mjölkstockning och därför är mitt bästa råd att alltid se till att ha det varmt och torrt vid brösten.

Köpte även mjölkuppsamlare eftersom det läckte väldigt mycket på det bröstet som inte ammades. En bra uppfining som gjorde att man kunde spara in några inlägg.

Att mjölka ut lite om det blev långt mellan gångerna så det inte hann stocka sig, och även att ha lite koll på brösten om det började bli hårt någonstans, som tecken på en kommande stockning.

Varma duschar så det får självrinna om det blir en mjölkstockning.

Jag köpte ammningsbh på Gekås.

2019-10-13
ma78
ma78
Barn på 2 år och 1 månader

Fick aldrig mjölkstockning här heller. Sen bh köpte bara 2 st för 179kr från hm. Så tror inte du behöver tänka på de dyraste och ”bästa” hm va så bra och sköna. Sen använde vanliga bh, för tyckte amningsbh satt så fullt med tajta kläder på.

2019-10-13
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 8 månader

Nu har jag visserligen tre vår/sommarbarn som jag har helammat men jag har aldrig haft mjölkstockning så köp inte hem ett helt parti med grejer och utgå från att du kommer få mjölkstockning för alla får inte det.

2019-10-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 5 månader

Toppen tack för era svar! Då ska jag kolla på apoteket efter sånna ilägg så jag är redo😊

2019-10-13
BFnov19
BFnov19
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...