App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barnets kön tidigare

Vet att vi är super tramsiga och ivriga men det är vårt första barn och det har varit en lång resa och vi var väldigt inställda på att få veta barnets kön redan på KuB som vi har i slutet på månaden, är i v 12 just nu men fick veta att man inte får veta kön förrän på RUL vilket vi har i mitten på dec så tänkte därför kolla om någon kan rekommendera någon bra klinik i Köpenhamn som kan berätta det tidigare? Ivriga som tusan!

2019-10-12
FamS9
FamS9
Gravid i vecka 36

Hej!
För er som är/var lika ivriga som mig på att veta kön så hittade jag något som kallas NUB Theory. Ni kan söka på det så förstår ni mer vad det handlar om. Det är inte riktigt en teori utan mer vetenskaplig fakta och kolla Strictly NUB Theory på instagram där dom har bilder på ultraljud som dom haft rätt på när dom tagit reda på könet åt andra. Man kan även betala dom ca 50kr för att dom ska säga vilket kön det är på din tidiga ultraljudsbild. Jag gjorde detta och dom hade rätt! Det ska då vara ett ultraljud från v 12

2019-10-30
A1114
A1114

MamsanMaria:
Tack! Det värmer. Ja, det var en tuff period där för mig, jag är glad att jag hade er härinne då jag inte kunde prata högt om det i min verklighet. Det surrade i mitt huvud och det hjälpte enormt att få ventilera med alla fina mammor här. Jag kunde inte acceptera mina egna tankar och förstod inte varför jag inte kunde vara "nöjd" med fyra friska fina killar. Men är det något jag lärt mig under mina 35 år så är det att följa mitt hjärta, kämpa för min känsla.
Det blev ju fantastiskt, och som jag sa... min själ är lugn och stilla. Äntligen.

2019-10-24
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Helt okej med trådkapning, sånt som är det spännande med trådar, jag fick svar på mina funderingar , så kul tråden kom till ”nytta” för andra med

2019-10-18
FamS9
FamS9

zmiley; måste bara få lägga mig i tråden här och säga vad glad jag är att du fick din lilla tös tillslut. Jag minns dina trådar från back in the days och hur gärna du ville ha en flicka (fullt förståeligt!) Håller tummarna att du får en tjej till nu om det är det du önskar. Själv har jag hela livet önskat mig en pojk, men födde min tredje dotter för 12 veckor sen och är nu klar med barnafödande. Så själaglad över min triss i damer och önskade faktiskt i smyg att trean skulle vara en tjej hon också, det är så mysigt att kunna prata om "tjejerna" och man får mysiga reaktioner när man säger att man har 3 flickor. 💗 Ts; ursäkta trådkapningen...

2019-10-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag köpte det på tellmepinkorblue. Googlade och de hade höjt priset, strax under 1700 sek idag. Jag köpte det 2014 så antar att det var rätt nytt då, jag betalade precis under tusenlappen.
Men sök på det, så kan du läsa mer.

Ja, nu har vi ju 4 pojkar och 1 flicka. Jag skulle önska att detta är en flicka till, så det blir jämnt, haha... och jag har såå mycket fina kläder till flicka. Men kön har jag inte ens tänkt på speciellt mycket... det har varit en befrielse faktiskt! Jag var så uppslukad av detta med kön då jag trodde att jag skulle bli utan dotter för evigt. efter jag fick henne kunde min själ stilla sig. Men självklart vore det en dröm att få återuppleva en flickgraviditet och bebis igen.

2019-10-17
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Såg nu, gravid v 18 :) då är du längre gången än mig :) men RUL snart, håller tummarna på det ni önskar :)
Oss kvittar det helt, vi vill bara väldigt gärna veta :)

2019-10-17
FamS9
FamS9

Tack för ditt utförliga svar! Så spännande historia! Kanske värt att beställa ett test ifrån USA, minns du vilken hemsida du beställde ifrån?
Kliniken i Danmark vi hittat kommer med UL plus övernattning landa på ca 2500kr så 1000kr är lätt värt för att beställa test från USA om det är säkert, kanon om du minns vilken sida du beställde ifrån.

Hur långt är du gången på nuvarande graviditet?

2019-10-17
FamS9
FamS9

Jag har lekt lite med att ta reda på kön...
Våra 3 första pojkar brydde vi oss inte om alls att ta reda på, eller behövde ta reda på, vilket kön de var. Pojkar allihop.
Fjärde barnet blev jag otålig och önskade en flicka... ALLA hemmatester med rödkål, bikarbonat och vad sjutton det var för något, kinesiska kalendern och allt, ALLT sa flicka, och jag var så förväntansfull när vi åkte till rul. Det var en pojke.
Med femte ville jag inte gissa eller tro... ville VETA. Jag beställde ett dna testkit från usa. Kostade ca 1000:- och fick hemleverans av lådan. Detta test kunde utföras efter v.8... jag väntade till v.10 för säkerhets skull. Behövde vänta 2 timmar efter nattning för att alla manliga celler och dna skulle lägga sig i luften. Sterilisera ALLT jag rörde vid. Sen blodprov i fingertoppen som jag behövde droppa i cirklar på testpappren. Allt förseglades i sterila förpackningar, skickade tillbaka. Efter 2-3 veckor (minns ej exakt) fick jag svar på mail, på nyårsafton. Var då i v.12.
Fick svaret att testet lyckades framgångsrikt och svaret var utan tvekan flicka. Rul bekräftade senare flicka.
Gravid nu igen, 5 år senare och hållit mig borta från alla skrönor, då de ändå visade helt fel allihop.
Gjort både kub och nipt, men fick inte veta kön eftersom det inte är det dessa tester är till för. "Endast privata kliniker som tittar på kön samtidigt, då bekostas dessa inte av vården" sa bm. Rul om en vecka... nyfiken självklart! Men inte värt att hålla på fantasier med hemmatester... Särskilt inte om man hoppas mer på det ena än det andra.

2019-10-16
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Ultralydklinikken heter den för er som är nyfikna :)

2019-10-15
FamS9
FamS9

Tack alla! Vi har hittat en klinik i Köpenhamn där dom kollar kön v 14+0 för 500 danska, lätt värt det tycker vi!
Det är mer än en månad innan vi skulle få reda på det i Sverige!

2019-10-15
FamS9
FamS9

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-14
Dvg9208
Dvg9208
Bebis på 4 månader

Ni är inte alls tramsiga de klart man vill veta vad man väntar sig. Fick reda på vanlig ultraljud v 16. Gjorde inget annat än de vanliga ultraljudet dä sa dem. ” ni kan nog se själv vad ni väntar” så såg man något sticka ut mellan benen. Det såg så roligt ut att man skratta och va glad att allt såg bra ut

2019-10-14
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Att man inte får veta könet vid KUB, beror på att de inte kan se det då. Till oss sa barnmorskan, att alldeles för många skulle få besked om pojkar, om de försökte titta efter så tidigt. Även vid RUL, är det inte säkert att de ser könet. Det de säger sig se, kan dessutom vara felaktigt. Säkra sätt att kolla tidigt, är nipt och fostervattensprov, vilket man ju inte gör enbart för att kolla könet. Nipt är dyrt och fostervattensprov ökar risken för missfall.

2019-10-14
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Vi fick veta i v 13 när vi gjorde nipt. Då analyserar de DNA, så inte via UL. Dock kostar det en slant såklart, då huvudsyftet med testet inte är könsidentifiering.

2019-10-12
Haal0819
Haal0819
nyfödd bebis

Vi fick bilder OCH höra hjärtljud redan v8 i Danmark. Vi var på Ciconia i Århus. Gissar att de kan berätta. Samma företag som äger Storkkliniken i Köpenhamn.

2019-10-12
Frst87
Frst87
Gravid

Vi har redan frågat vår bm hon sa att dom berättar aldrig något på KUB även om man kan se det, det har med bestämmelser ifrån landstinget att göra.
Hört av många att det finns andra bestämmelser i Danmark därför många åker dit , läst på forum här om folk som bet ca 600kr och fått video och bilder från UL oxå redan i v 14, dock är de ingen som nämner exakt vilken klinik dom varit på i Danmark :(

2019-10-12
FamS9
FamS9

Vanligtvis får man ju inte reda på könet vid KUB (inte alltid vid RUL heller), men det sägs ju att det tidigast går att se könet i v. 14 via ultraljud. Ni kan ju alltid fråga barnmorskan som utför KUB om det finns möjlighet att kika redan då, du bör ju vara runt v. 14 om det är i slutet på oktober ni ska dit. Det beror ju väldigt mycket på barnmorskans kunskaper, samt hur barnet ligger i magen som avgör om man kan se eller inte. :)

2019-10-12
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader

Vi var lika ivriga när vi väntade vårt första barn så vi tog reda på det ca 3 veckor innan rul. Dock var det enda allternativ att boka via en privat klinik och då fick vi även betala för besöket, tror vi fick betala runt 1000 kr. Jag fick åka från Västerås till Stockholm dock så jag har ingen aning om vad som erbjuds i Köpenhamn men ett tips är att kolla bland dom privata klinikerna. Lycka till 😊

2019-10-12
FamiljenM
FamiljenM
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...