App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vattkoppor

Någon med erfarenhet av vattkoppor. När vet man att barn är helt friska ifrån det? När ”slutar” det att smittas? Min pojke har haft det nu i ca 10 dagar. Han har haft vattkoppor bokstavligt från topp till tå. Men nu har exemptel hans rygg blivit helt fri ifrån det, och hans ansikte. Lite på armarna har det gått bort med, men fortfarande kvar, speciellt benet. Det är på väg bort och blir så mycket bättre för varje DAg. Men min fråga är när slutar det smittas? Vet någon? När exakt allt har gått bort eller efter en viss tid?

2019-10-11
Leab
Leab
Barn på 2 år och 6 månader

Som de andra säger. Man ska inte ha kvar koppor som vätskar längre.

2019-10-12
ma78
ma78
Barn på 2 år och 10 månader

Barnen får komma tillbaka till förskola när alla utslagen torkat helt ut, då är smittorisken nog över... 🙂

2019-10-12
Nannah S
Nannah S
Bebis på 10 månader

Ja min fråga va mer till att typ ” när kan jag umgås igen med dem som har så små bebisar” googlat också för den delen så håller honom ifrån tills allt har gått bort som du skrev. Bäst så. Finns dem som kommer över då dem vill deras lite större barn ska bli smittad. Haha så fortfarande inte helt ensam ändå då de blir som en mamma som har fortfarande ledigt 😝😝

Uf vilken TUR du hade där dock. Inte roligt hade det varit för en helt nyfödd bebis för er och henne. ❣️

2019-10-12
Leab
Leab
Barn på 2 år och 6 månader

Det jag har hört är att ALLA koppor ska ha torkat, dvs barnet får inte ha några vätskefyllda koppor kvar innan de får träffa andra. Vad jobbigt för er! Hoppas att det går över inom de närmaste dagarna! Min äldsta fick vattkoppor när jag var höggravid med mellanbarnet. Det googlades en hel del då vad som kan hända om det kommer in en nyfödd bebis i ett hem med vattkoppor, men som tur var torkade alla koppor innan bebisen föddes. På de där första bilderna när vi kom hem från BB är dock storasyster fortfarande prickig som en prickig korv, det tar ju ett tag innan det inte syns längre. Haha.

2019-10-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...