App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Glasögon

På onsdag ska vi till ögonläkaren med min 4-åring som skelar på långt håll och säger att hon ser dåligt (dåliga resultat på synkontrollen på bvc). Jag undrar hur det går till rent praktiskt när man får glasögon. Får man besked direkt på plats eller är det något som ska "analyseras"/tolkas innan man får besked? Jag vet hur själva syntesterna går till med ögondroppar osv för det har vi gjort med storasyster, men hon behövde inte glasögon.

2019-10-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Vilken duktig tjej du har! Kan tänka mig att törnrosaglasögen är jättegulliga på henne😀💜

2019-10-17
8kee6
8kee6

Japp, idag var vi på ögonkliniken och fick bekräftat att vår lilla skrutta är ganska kraftigt översynt och verkar se ganska dåligt... Lilla tjejen, hon var så duktig med ögondropparna och allt, fick en stoooor glass medan de skulle verka. 😅 Sen åkte vi till optikern och hon fick välja nästan helt fritt. Blev ett par ceriserosa med Törnrosa på sidan, mycket nöjd unge. Åttaåriga storasyster (snällast i världen) var så engagerad och sa att lillasyster ser så intelligent och klok ut i glasögon. 💗 Sen återstår att se om hon gladeligen kommer använda glasögonen varje dag eller om det blir en kamp, men förhoppningsvis inser hon att hon behöver dem.

2019-10-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Jag tror nog att ni kommer få det på intyg om hon behöver glasögon vilken styrka hon behöver osv som ni sen ska ta till en optiker för att då välja glasögon och så fixar dem glaset enligt ögonläkarens intyg. Förstår du vad jag menar?

2019-10-11
Leab
Leab
Barn på 2 år och 7 månader

Hon ska dit på onsdag i nästa vecka. :)

2019-10-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Hur har det gått?

2019-10-11
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...