App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömnproblem sen veckan efter födseln.

Min son är snart 5 månader. Mina andra tre barn betydligt äldre. Jag kan inte minnas att dom var krångliga när det kom till sömnen, dottern sov i princip 24/7 men inte grabben. Jag våndas inför varje ny dag då jag vet vilka prövningar jag måste utstå. Han kan somna till ibland men vaknar efter 20-30 minuter. Han blir så övertrött och kan inte komma ner i varv. Jag har verkligen försökt med allt. I två veckor så var det ganska ok. Jag fick då sitta med honom i famnen under all hans sömn period. Det innebar sitta mellan 08:00-11:00 samt 13:30-16:30. Det var kämpigt men han sov och var glad. Nu är vi tillbaka till ruta ett igen. Inget fungerar. Problemet med är att när han blir trött så vägrar han åka vagn eller bil. Jag har alltså mer eller mindre varit hemma instängd i 5 månader nu och det är skit kämpigt. Dom andra barnen får knappt någon uppmärksamhet men dom ser att jag har fullt upp. Jag vill bara bli lycklig igen.

2019-10-09
Rebusen
Rebusen
Barn på 1 år och 6 månader

Har du provat bärsjal? Blir mer likt att ligga i famnen, än med bärsele. Ett av mina barn sov nästan aldrig, kändes det som, så jag vet hur jobbigt det kan vara! Det gick över! Man tror knappt det, när man är mitt i det. Sover han bättre på nätterna, eller är det lika illa då? Kan det vara så, att han behöver sova oftare, när han sover så kort tid? Min "icke-sovare" sov tio minuter varje halvtimme, hela nätterna i flera månader... Han sov det han behövde, men jag gjorde det ju verkligen inte!

2019-10-14
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 7 månader

Det finns en sovpåse med tyngd i, babydeepsleep, googla på det så kommer du till deras hemsida. Den kostar dock typ 2000kr tror jag, men om man provat allt och är desperat så kanske man är beredd att betala det priset. Man kan få tillbaka en del utav pengarna om man inte märker någon skillnad. Babydeepsleep. Man kan läsa recensioner på deras facebooksida.

2019-10-13
Mammatillmilica
Mammatillmilica
Barn på 1 år och 7 månader

Då förstår du min inre känsla. Att ständigt vara inlåst, aldrig komma i väg någonstans😔. Jag tar mej till och från skolan dagligen för att lämna dottern men för övrigt så försöker jag komma ut varannan vecka, nu blev det tre veckor sen sist. Han vägrar ens försöka sova någon annanstans än min famn. Bärselen fungerar inte heller😢

2019-10-13
Rebusen
Rebusen
Barn på 1 år och 6 månader

Testade den en period men fungerade inte😔

2019-10-13
Rebusen
Rebusen
Barn på 1 år och 6 månader

Jag har på White noise i sovrummet...hjälper ibland 🤷🏻‍♀️

2019-10-11
Dodosmamma
Dodosmamma

Min son var precis likadan. Jag bodde i soffan/sängen de 4 första månaderna då det enda sättet för honom att sova var på mig. Efter ett tag kunde jag hasa ner honom från mig i våran stor säng så jag kunde smita ut efter en stund. Sån lättnad! Men han sov såklart bara 30-40 min. Först när han blev 7 månader började han ta tupplurar på 1-2 timmar. Förhoppningsvis går det åt rätt håll för er snart också ❤️

2019-10-11
xMariax
xMariax
Bebis på 3 månader

Älskar när man fick tipset att sova när barnet sov😂men om han aldrig sover då?

2019-10-11
8kee6
8kee6

Det är inte lätt detta med sömnen, man vill ju bara få sova! Vår första som har krånglat med sömnen sedan födseln och han fyller 5 år nästa månad😏Han sov sin första hela natt månaden innan han fyllde 4 år. Han har fortfarande nattskräck och vi är så jävla trötta😂😭! Har 3 barn, alla under 5 år..tack å lov sover de bra! Lycka till och hoppas det. Änder för er snart✊🏼💜

2019-10-11
8kee6
8kee6

Herregud jag får gåshud när jag läste din story. Min flicka slutade sova i princip när hon fyllde 5 månader
.kunde sova 10-20 min i min famn sen va hon vaken hela tiden detta pågick tills hon fyllde 11 månader..Jag kunde inte gå ut med henne då hon vägrade vagn och åka ok.jag gick under utan sömn och gick ner 27 kg p.g.a trötthet.
Vid 1 års började hon sova normalt tills nu för 2 veckor tillbaka hamnade vi igen på ruta ett.idag är hon 18 månader..Vi har provat allt men i ingenting har hjälp.
Så jag hoppas att din bebis vänder snart så ni alla mår bra.

Mvh .

2019-10-09
yerivan
yerivan
Barn på 2 år och 9 månader

Förstår dig verkligen då jag är i exakt samma sits och det känns dom att ingen förstår. Bar på min son 24/7 i 3.5 månad sen blev han stark nog att ligga på golvet o kunde sitta lite i babysittern.Nu 5 månader kan jag sätta honom i matstolen en liten stund o han är mer självständig med de menar jag att han inte behöver närhet 24-7. Men detta är som sagt bara när han e på humör. Vagn o bil funkade inte förens 2 v sedan o då bara ibland. Sjal o bärsele aldrig. Inga tips ang sömnen förutom o se om du kan få honom att somna om vid matning o kanske natta tidigare få honom att sova längre på morgonen?

2019-10-09
Emelie087
Emelie087
Barn på 1 år och 7 månader

Hej. Har testat det om sömn cykeln men det fungerar inte.

2019-10-09
Rebusen
Rebusen
Barn på 1 år och 6 månader

Läs på lite om barns sömncykler. Ditt barn har en cykel på 20-30min testa att vagga honom innan cykeln är slut då hamnar barnet förhoppningsvis i sömncykel 2 utan att vakna ordentligt mellan.
När inget annat fungerar här hemma så får vår bebis sova i selen. Har du provat det?
Sömn föder tydligen sömn, så får du till några bra sömnperioder så blir det förhoppningsvis lättare.

När ni ska iväg försök planera så han inte hunnit bli trött innan ni sätter han i bilen/vagnen.
Min 3 månaders behöver sova när han varit vaken i 2 timmar. Ibland om jag missar det blir han övertrött och otröstlig, ibland i flera timmar.

2019-10-09
Cijon
Cijon
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...