App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

3 åring talar otydligt

Har en son som snart blir 3 år som talar ganska otydligt. Vi som är nära förstår honom bra. Han kan en hel del ord, men alla låter inte korrekt. Vissa ord låter precis som ordet medans andra har han sitt ord för. Bvc sa på 2.5 års kollen huvudsaken är att han förstår vilket han gör. Fler som har eller har haft barn som är försenade med talet och hur har det gått? Är första barnet så då är man ju mer orolig över allt tycker jag 😅

2019-10-09
Pewwelin
Pewwelin
Barn på 2 år och 7 månader

Min äldsta pojke var väldigt sen med talet. Sa några ord men jag som mamma förstod honom ju. Sommaren innan han skulle fylla 3 var det som om han hade fattat någon hemli kod för då bara losssnade det för honom.

Vi har alltid läst mycket för honom och pratat massor men det var som om han tyckte att ni fattar ju så varför anstränga sig i onödan. Sen är det ju så att vissa barn koncentrerar sig på det motoriska lärandet först och sen kommer talet i andra hand. Vår kille var väldigt sen med att gå, kunde gå hjälpligt när han var22 månader, så han var sen på den biten med.

2019-10-09
ma78
ma78
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...