App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Missfall..

Varning för låååång text och känsligt innehåll. Vi plussade, bestämde oss för att behålla och lyckan var total. En vecka senare rasade a l l t. Jag skulle precis få in i v.7.. Det började med ljusrosa flytningar som man knappt såg om man inte var uppmärksam. Sen fick jag ont i magen, precis som mensvärk. La mig i soffan och tittade på film med barnen. Molandet höll i sig men jag tänkte inte mer på det. Barnen nattades och jag skulle bara gå på toaletten. Blod. Det är blod på pappret. Inte mycket, men ändå, klarrött blod. Jag fick panik. Ringer 1177 och skrikgråter i telefonen. ”Får jag missfall nu?? Kan jag fara nånstans så någon kan titta på mig och bekräfta om så är fallet??” -Lägg dig i sängen och tänk på något annat. Det ända du kan göra är att vänta. Vänta på att blödningen ska eskalera.. Jag går i säng, lyckas tillslut somna efter många timmars stirrande i taket. När jag kliver upp morgonen efter känner jag hur det rinner till. Sätter mig på toaletten och ser att hela toan är fylld med klarrött blod. Jag torkar mig och det är slemblandat.. vill minnas att det fanns någon klump där också.. Nu.Är.Det.Kört. Sen stannar det av. Nästa gång jag går på toaletten är det som dagen innan, bara blod på pappret, dock fortfarande slemmigt blod. Sen blöder jag som en vanlig mens i tre dagar till, sen inget alls. Min hjärna säger mig att det är slut, jag såg ju vad som kom ur mig.. Men min kropp säger att jag fortfarande är gravid. Alla symptom är kvar.. Men det kanske är vanligt? Jag vet ju att det tar X antal veckor innan allt har gått ur.. Jag får inte göra någon undersökning för att fastställa missfallet, för sånt gör man tydligen inte.. Jag ska vänta 4 veckor och sen ta ett graviditetstest. 4 veckor kändes bara såååå himla länge. Snälla säg att det är någon fler som varit med om samma sak? Som har haft samma känslor? Är det bara kroppen som spelar mig ett spratt?

2019-10-08
wsmamma
wsmamma

Jag lider så med dig, har fasat att samma ska hända mig, är i 11+2, så till helgen ska vi fira att den mest kritiska tiden är över. Hur mår du annars? Har man fått missfall brukar de flesta gravid symptomen stanna av.
Tycker oavsett du ska överdriva, åk in till kk akut, säg att du har jäääääätteont i magen, och säg att du mår psykiskt jättedåligt och sover inget om nätterna utan bara gråter. Dom får kolla om dom kan se ett hjärta ticka så du kan lugna dig.
Tyvärr så måste man överdriva i svensk sjukvård för att få hjälp, hade jag varit i din sits finns de inte en chans i hela universum att jag hade väntat någon vecka, aldrig, du måste ju kunna leva! Styrkekram

2019-10-14
FamS9
FamS9

Än så länge är det oförändrat. Har två veckor kvar att ”vänta ut” sen hoppas jag att jag får den hjälp jag vill ha, och behöver, för att kunna gå vidare. Om testet fortfarande visar positivt så att säga.. har det ändrats till negativt så har jag ju fått mitt svar.. men den här väntan är minst sagt vidrig.

Hur mår du? ❤️

2019-10-13
wsmamma
wsmamma

Tack. Hur går det för dig? Kram

2019-10-13
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-13
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-13
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

Åh.. vad ledsen jag blir för din skull. :( vet att det inte hjälper, men jag skickar massa styrkekramar ändå!

2019-10-11
wsmamma
wsmamma

Missfall, hem o ta 2 tabletter...… skulle varit i vecka 12 nu annars, känner mig helt tom :(

2019-10-11
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

Hur gick det för dig idag? ❤️

2019-10-10
wsmamma
wsmamma

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-10
wsmamma
wsmamma

Jag tror inte att vården är obrydd, men med tanke på hur det är med resursbrist överallt och att man faktiskt inte kan göra något om det är ett missfall så får nog vården prioritera sina insatser. Tror inte att nån här inne hade velat bli nekad kub eller rul för att alla tider hade gått åt till de som kanske har ett pågående missfall. Jag är inte okänslig, men jag jobbar själv inom vården och har en förståelse för att resurser inte är oändliga. När jag fick ett ma förra sommaren pratade jag med bm efter att jag börjat blöda i v 11. Hon trodde allt var ok så jag fick inget ul (jag propsade inte på det, hennes ord lugnade mig lite). Efter en veckas småblödande (inga smärtor alls) ringde jag igen och en annan bm sa att hon också trodde att jag fortfarande var gravid, men bokade ändå in mig på ett vul eftersom hon hörde på min röst att den nästan bröt sig. Ma konstaterat i v 12, men graviditeten hade förmodligen avstannat redan i v 5...
Missfall är jättetråkigt men man får hoppas att alla får det stöd och den hjälp som verkligen behövs och att man snart är tillbaka på banan igen.

2019-10-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Hej! Kanske blev luddig text, berättade om 2 olika händelser, fått missfall innan, men nu vet jag inte, ska på kontroll idag, antar missfall... blöder än.... snart gjort i 3 v.

2019-10-10
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

Oj, ursäkta. Såg att du hade skrivit hela förloppet nedan. Ledsen jag blir för din skull att du fick gå igenom ett missfall.. det är verkligen vidrigt.

Tycker att vården överlag har en väldigt konstig och i mitt tycke ibrydd inställning till just missfall. För dem är det säkert bara ”vardagsmat” men för oss som
Måste gå igenom det är det så mycket mer än så.. ❤️

2019-10-09
wsmamma
wsmamma

det ÄR jobbigt, men tyvärr så kan jag inte göra något åt saken.. :( bara hoppas på att dessa veckor går fort så jag kan få tillbaka mitt liv. All denna undran äter upp mig.,

Du skev att du bara behövde vänta några timmar, fick du åka in och göra en kontroll?

2019-10-09
wsmamma
wsmamma

Åh.. :( det kan ju blöda under en graviditet utan att det behöver vara farligt. Men när det blir för dig och som det blev för mig, att det krampar och något man inte vet vad det är kommer ur en då blir man rädd! Men som din barnmorska sa, storleken på en vindruva låter litet.. så förhoppningsvis var det något annat? ❤️

Skönt ändå att hon lyssnade på dig och bokade in ett ultraljud! Förstår att du känner dig nervös.. och jag hoppas av hela mitt hjärta att bebisen är kvar och att den mår bra.

Skriv gärna imorgon, om du orkar, och berätta hur det gick.

2019-10-09
wsmamma
wsmamma

Tack hoppas jag med :/
Det började blöda där i vecka 10 någonting och först trodde jag inte det var något, var ytterst lite blod så man knappt såg det. Konstigt att jag inte blev rädd egentligen, har fått missfall tidigare men var så nära vecka 12 så tänkte faktiskt inte ens på missfall, gick nån dag o det kom lite mer blod, blev fundersam och 2 -3 dagar senare fick jag extrema kramper i magen och så kom det ut en klump, stor som en vindruva ungefär, blev ledsen o tror det är över, att vi förlorat bebisen. Dagen efter kommer det ännu mer blod, klar rött o klumpar, ringer min BM och hon säger då att hon tycker det som jag beskrev som vindruvan då låter litet för att vara i vecka 10, och bokar då in min på detta ultraljudet jag ska på imorgon. Jag vet inte varför jag får göra kontroll, har fått missfall tidigare i vecka 7 och då fick jag precis som dig inte göra något utan det var bara att vänta o se ungefär. 1 vecka senare var graviditets testet negativt.

Är så himla nervös inför imorgon men ska bli en sådan lättnad att få veta.

2019-10-09
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

usch, lider verkligen med dig! ❤️ Hur såg din situation ut? (Om man ens får fråga sånt..?)

Håller tummarna för dig och hoppas att allt ser bra ut!

2019-10-09
wsmamma
wsmamma

Kvinnan jag pratade med på KK (Har ringt dem två gånger) svarade bara att dem inte brukar göra sånna kontroller om man misstänker ett ”vanligt” missfall. Hade jag däremot haft ont på ena sidan av magen eller om allmän tillståndet var försämrat med feber osv fick man göra en kontroll...

Sen sa hon även, visar det då sig att du fortfarande är gravid efter dessa fyra veckor är det ju bara att vara glas och fortsätta som vanligt.

.....sämsta utlåtande jag hört i hela mitt liv tror jag.
Mitt mående skulle bli avsevärt bättre om jag bara fick det bekräftat på en gång att det var ett missfall så man får en chans att acceptera och gå vidare. Nu ska man leva på paus i en månad för att SEN ta itu med allt.

2019-10-09
wsmamma
wsmamma

Och jag tyckte bara ett par timmar var jätte jobbigt att inte veta så vet inte vad jag hade gjort om någon sa till mig att vänta fler veckor ..

2019-10-09
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Väldigt konstigt att man inte skulle få åka in på en kontroll direkt, jag har fått missfall två gånger. Första åkte vi in till akuten och jag minns ärligt inte så mycket av det men dom kontrollerade hyfsat fort att de var missfall. Blödde väldigt mycket så de var inga problem att åka till akuten enligt 1177.
Andra gången var vi lite osäkra , blödde inte så mycket. Försökte få svar från 1177 & sjukhuset men fick inga bra svar så vi åkte in ändå. Där frågade jag i receptionen vart som var bäst att gå Gyn eller akuten. Hon pratade med gyn och sa jag skulle gå dit. Fick ganska dåligt bemötande där. Men tillsluta tog dom de genom akuten och konstaterade missfall.

2019-10-09
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Hej !
Har inte svar på dina frågor men vet hur det känns, är i samma situation, började blöda i vecka 10 och har väntat o undrat i 2 veckor nu, imorgon ska jag äntligen få svar via ultraljud. Kramar

2019-10-09
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 16 månader

På gyn akuten gör dom vaginal kontroll. Jag åkte dit då jag blev rädd och det visade sej att barnet var kvar. Åk dit ❤️

2019-10-09
Rebusen
Rebusen
Bebis på 10 månader

Klart du inte ska vänta 4 veckor! Åk in till gynakuten och kolla♥️Lycka till!!!

2019-10-08
8kee6
8kee6

Lider verkligen med dig som behöver gå igenom detta, och jag förstår inte varför man som kvinna inte kan få komma in på en kontroll om man misstänker missfall även när det är tidigt. Det är grymt att behöva vänta! Det går ju att boka tid hos privata kliniker för tidigt UL, dock kostar det vanligtvis en slant och det beror säkert på var man bor om det är möjligt eller inte. Kolla vilka möjligheter som finns där du bor, annars hade jag nog fasen krävt att få komma in på ett UL hos din barnmorska. All styrka till dig!

2019-10-08
EmmaKMA
EmmaKMA
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...