App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Missfall..

Varning för låååång text och känsligt innehåll. Vi plussade, bestämde oss för att behålla och lyckan var total. En vecka senare rasade a l l t. Jag skulle precis få in i v.7.. Det började med ljusrosa flytningar som man knappt såg om man inte var uppmärksam. Sen fick jag ont i magen, precis som mensvärk. La mig i soffan och tittade på film med barnen. Molandet höll i sig men jag tänkte inte mer på det. Barnen nattades och jag skulle bara gå på toaletten. Blod. Det är blod på pappret. Inte mycket, men ändå, klarrött blod. Jag fick panik. Ringer 1177 och skrikgråter i telefonen. ”Får jag missfall nu?? Kan jag fara nånstans så någon kan titta på mig och bekräfta om så är fallet??” -Lägg dig i sängen och tänk på något annat. Det ända du kan göra är att vänta. Vänta på att blödningen ska eskalera.. Jag går i säng, lyckas tillslut somna efter många timmars stirrande i taket. När jag kliver upp morgonen efter känner jag hur det rinner till. Sätter mig på toaletten och ser att hela toan är fylld med klarrött blod. Jag torkar mig och det är slemblandat.. vill minnas att det fanns någon klump där också.. Nu.Är.Det.Kört. Sen stannar det av. Nästa gång jag går på toaletten är det som dagen innan, bara blod på pappret, dock fortfarande slemmigt blod. Sen blöder jag som en vanlig mens i tre dagar till, sen inget alls. Min hjärna säger mig att det är slut, jag såg ju vad som kom ur mig.. Men min kropp säger att jag fortfarande är gravid. Alla symptom är kvar.. Men det kanske är vanligt? Jag vet ju att det tar X antal veckor innan allt har gått ur.. Jag får inte göra någon undersökning för att fastställa missfallet, för sånt gör man tydligen inte.. Jag ska vänta 4 veckor och sen ta ett graviditetstest. 4 veckor kändes bara såååå himla länge. Snälla säg att det är någon fler som varit med om samma sak? Som har haft samma känslor? Är det bara kroppen som spelar mig ett spratt?

2019-10-08
wsmamma
wsmamma

Jag lider så med dig, har fasat att samma ska hända mig, är i 11+2, så till helgen ska vi fira att den mest kritiska tiden är över. Hur mår du annars? Har man fått missfall brukar de flesta gravid symptomen stanna av.
Tycker oavsett du ska överdriva, åk in till kk akut, säg att du har jäääääätteont i magen, och säg att du mår psykiskt jättedåligt och sover inget om nätterna utan bara gråter. Dom får kolla om dom kan se ett hjärta ticka så du kan lugna dig.
Tyvärr så måste man överdriva i svensk sjukvård för att få hjälp, hade jag varit i din sits finns de inte en chans i hela universum att jag hade väntat någon vecka, aldrig, du måste ju kunna leva! Styrkekram

2019-10-14
FamS9
FamS9

Än så länge är det oförändrat. Har två veckor kvar att ”vänta ut” sen hoppas jag att jag får den hjälp jag vill ha, och behöver, för att kunna gå vidare. Om testet fortfarande visar positivt så att säga.. har det ändrats till negativt så har jag ju fått mitt svar.. men den här väntan är minst sagt vidrig.

Hur mår du? ❤️

2019-10-13
wsmamma
wsmamma

Tack. Hur går det för dig? Kram

2019-10-13
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 14 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-13
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 14 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-13
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 14 månader

Åh.. vad ledsen jag blir för din skull. :( vet att det inte hjälper, men jag skickar massa styrkekramar ändå!

2019-10-11
wsmamma
wsmamma

Missfall, hem o ta 2 tabletter...… skulle varit i vecka 12 nu annars, känner mig helt tom :(

2019-10-11
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 14 månader

Hur gick det för dig idag? ❤️

2019-10-10
wsmamma
wsmamma

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-10
wsmamma
wsmamma

Jag tror inte att vården är obrydd, men med tanke på hur det är med resursbrist överallt och att man faktiskt inte kan göra något om det är ett missfall så får nog vården prioritera sina insatser. Tror inte att nån här inne hade velat bli nekad kub eller rul för att alla tider hade gått åt till de som kanske har ett pågående missfall. Jag är inte okänslig, men jag jobbar själv inom vården och har en förståelse för att resurser inte är oändliga. När jag fick ett ma förra sommaren pratade jag med bm efter att jag börjat blöda i v 11. Hon trodde allt var ok så jag fick inget ul (jag propsade inte på det, hennes ord lugnade mig lite). Efter en veckas småblödande (inga smärtor alls) ringde jag igen och en annan bm sa att hon också trodde att jag fortfarande var gravid, men bokade ändå in mig på ett vul eftersom hon hörde på min röst att den nästan bröt sig. Ma konstaterat i v 12, men graviditeten hade förmodligen avstannat redan i v 5...
Missfall är jättetråkigt men man får hoppas att alla får det stöd och den hjälp som verkligen behövs och att man snart är tillbaka på banan igen.

2019-10-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 5 månader

Hej! Kanske blev luddig text, berättade om 2 olika händelser, fått missfall innan, men nu vet jag inte, ska på kontroll idag, antar missfall... blöder än.... snart gjort i 3 v.

2019-10-10
januaribebis2016
januaribebis2016
Bebis på 14 månader

Oj, ursäkta. Såg att du hade skrivit hela förloppet nedan. Ledsen jag blir för din skull att du fick gå igenom ett missfall.. det är verkligen vidrigt.

Tycker att vården överlag har en väldigt konstig och i mitt tycke ibrydd inställning till just missfall. För dem är det säkert bara ”vardagsmat” men för oss som
Måste gå igenom det är det så mycket mer än så.. ❤️

2019-10-09
wsmamma
wsmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...