App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sambon säger nej. Vet inte vad jag ska göra

Hej Jag och min sambo har varit ihop i 12 år och var en dotter på 2 1/2 år. Jag vill ha ett barn till, sedan är jag nöjd. Men min sambo tycker att det räcker med ett barn. Han vill inte ha ett syskon till vår dotter eftersom han har dålig erfarenhet av syskon. Han ha syskon som är 15 -17år yngre. När han skulle få syskon tyckte han att mamman och styv pappan inte ville ha honom. Jag blir ledsen när jag hela tiden får nej. Hur ska ja göra? Jag har själv 2 syskon och vi har en bra relation. Detta vill jag att min dotter ska ha. Hur ska jag göra?

2019-10-03
Figgaro
Figgaro
Barn på 3 år

Man kan ju inte tvinga någon att ”skaffa” fler barn...

Men trots att jag och mina syskon haft många bråk så har vi alltid stått bakom varandra när det väl gäller och vi har oftare haft glädje av varandra än vad vi har bråkat.

Gladast över mina systrar var jag när vårat yngsta syskon gick bort, vi hjälpte och stöttade varandra i våran sorg när våra föräldrar liksom lite glömde bort oss i sin sorg...

Nu har vi mycket roligt tillsammans med våra barn och vi försöker umgås ofta trots att vi bor en bit ifrån varandra alla tre som är kvar!

2019-10-11
zamantham
zamantham
Bebis på 14 månader

Hej. Klart man ska respektera både sin egen o andras önskan, men hans orsak är ledsam ju... Så tråkigt att han upplevt sånt, att bli bortglömd pga syskon. Men ni kan själv göra skillnad!! Kärleken blir bara större ju mer man slösar med den 😊💕. Resonera själv, det är ni som väljer hur ni vill att barnen (syskon) blir behandlade ju. Själv har jag bara erfarenheter av syskon, men visst tusan finns det avundsjuka och konflikter bland syskon, men desto mer kärlek och förlåtelse... och vi föräldrar kan hjälpa våra barn med det. Kärleken räcker och växer till för ett syskon, och behöver inte ändra något av det ni känner för ett första barn. Hur ni än väljer, välj med hjärtat, prata mycket med varandra, lycka till!! 🤗

2019-10-04
Nannah S
Nannah S
Bebis på 2 månader

Tänker spontant att då är det ju lite upp till er föräldrar att visa barnen att båda är lika mycket värda och älskade. Eller? Är det något jag missat kanske. Allt är ju upp till föräldrarna. Ni kanske kan hitta tex böcker där det står om folk som gått igenom liknande saker och erfarenheter. Sök en runda på Google så dyker det säkert upp något. Eller ta en runda på biblioteket. Lycka till 👍🏼

2019-10-03
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

Oj vad jobbig sits! Jag undrar ju hur snacket har gått innan, har ni tidigare i ert förhållande diskuterat hur många barn ni vill ha? Jag tycker att hans orsak till att bara ha 1 barn är lite klen, jag tror att de allra flesta har glädje av sina syskon. Personligen är jag en stor förespråkare av syskon och att ditt barn kanske får vara "ensam" hela livet pga din mans erfarenhet känns jättetråkigt. Mer diskussion krävs ju helt klart er emellan! Lycka till!

2019-10-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag tänker spontant att familjebildning är något man ofta gör tillsammans med någon, och att det inte alls blir bra om man tvingar på någon ett beslut hen inte är bekväm med.
Jag tycker det känns som att ni borde prata mer om det här och kanske till och med träffa någon utomstående som kan ge er andra perspektiv/tankar.

Ni har ju båda rätt i era tankar menar jag, men om ni inte kan hitta en kompromiss och lösning som funkar för er så blir det kanske jobbigt för relationen.

2019-10-03
Frst87
Frst87
Gravid
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...