App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ger snart upp...

Förskollärare som snart fått nog... Här kommer ett långt inlägg, måste skriva av mig lite efter en händelse idag! Jag ger snart upp förskolans värld, stora barngrupper. lite personal, ont om pengar och bullriga miljöer. Har jobbat som förskollärare i snart 4 år men har redan starka funderingar på att lämna yrket för gott. Detta för att jag känner att jag aldrig räcker till och kroppen börjar ta stryk i form av ont i händerna och tinnitus. Detta leder till att man får ta skit från sina kollegor så fort man är sjuk eller vabbar. Får höra på omvägar att x är aldrig här, x vabbar alltid och likande saker. Detta gäller så fort någon är borta på jobbet. Jag väljer att stanna utanför detta skitsnack eftersom jag inte tycker det hjälper att snacka skit. Folk blir sjuka eller vabbar thats life! Jag vabbar idag och känner mig lite halvkrasslig själv och ska vabba imorgon också. Fick då till svar att ja det finns inga vikarier. Till saken hör att min kollega ska på en utbildning imorgon och jag ska gå samma nästa vecka. Vidare var svaret att eftersom det inte finns några vikarier så får du inte gå på utbildning nästa vecka utan XX som ska gå imorgon får ta din plats då eftersom hon inte kan gå imorgon. Hoppas du det är ok och att du förstår. Jag blev riktigt sur och ledsen känner att all skuld läggs på mig att jag vabbar och att det inte finns några vikarier. Det är inte mitt fel att det inte finns vik att få tag på. Tycker inte att man kan resonera så och skuldbelägga den som är frånvarande av giltig anledning. Det är ju inte så att man vabbar för att det är kul, utan för att ens barn är sjukt och behöver vara hemma!

2019-10-02
Påfågelöga
Påfågelöga
Bebis på 2 månader

Fy vad tröttsamt! Jobbar i vården och känner igen det där oförtjänta skulden som man kan få av arbetsgivare och kollegor. Tyvärr så är det oftast så inom vård och omsorg, arbetsplatser där det som oftast fattas personal och grundbemanningen är alldeles för låg från början. Det skapar ofta onödig irritation i ett arbetslag när alla är stressade. Problemet ligger på högre ort men blir istället individen som blir drabbad när arbetsmiljön är dålig. Man ska vara lojal och ställa upp för verksamhet heter det oftast...
Väldigt ogenomtänkt och dumt sagt av din chef. Att berätta att det inte finns vikarier behöver hon/han ju inte tala om för dig. Chefens ansvar att lösa att det är bemannat. Kan ju istället försöka få in vikarie till nästa vecka så både du och kollegan kan gå på utbildning då. Har ju med eran kompetensutveckling att göra med. Ska inte straffas för att man har sjuka barn att ta hand om. En chef som ställer upp för sina anställda i gengäld får oftast en arbetsgrupp som ändå trivs även om det är förjävligt på jobbet emellanåt.
Om ”verksamheten” inte ställer upp för dig så ställ inte upp för ”verksamheten”. Sök annat jobb istället eller vidareutbilda dig. Jobba kan man göra hela livet om man vill men tiden tillsammans med sina nära och kära är här och nu.
Var hemma och gosa med dina barn med gott samvete!

2019-10-02
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Vilken arbetsmiljö! Förstår att du inte orkar, och, det är av exakt det här skälet jag valt att försöka vara hemmamamma åt vår son. Om inte du som vuxen mår bra i den miljön, hur mår barnen?!
Hoppas det löser sig och att din kommun fattar grejen och stöttar upp med mer pengar eller initiativ till utbildningar och bättre löner så fler vill jobba i barnomsorg.

2019-10-02
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...