App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Första mensen.

Hur var eran första mens efter förlossningen? Jag fick min första mens för 2 veckor sen. Som vanlig blödde jag mycket och hade jätte ont. Smärtan planade ut och blödningen minska men har blött hela tiden. Trodde dock den skulle sluta igår då jag knappt hade någonting alls men idag så drar mensvärken igång igen och blödningarna ökar. Kan det vara för att det är första mensen efter förlossningen eller är det pstaven som dingar sig? 😪

2019-10-01
MiaHansson
MiaHansson
nyfödd bebis

För min del dröjde det nästan ett år. Hade då käkat cerazette sedan 5:e veckan efter sonens födsel.
Mensen var lite som innan graviditet, pms blödning 5-7 dagar. (Jag har längre utdragna blödningar naturligt och mycket huvudvärk/migrän)
Men så började mensen komma varannan vecka ett tag och jag fattade att det var dags att byta preparat. Är som att kroppen ”övervinner” p-medel för min del.
Bytte till p-spruta och har nu en slags mini mini ”mens” i 7 dagar varannan, var tredje månad, ok humör men huvudvärk varannan var tredje dag. Men det är bättre än utan p-medel.

Så ha en diskussion med barnmorska eller gynokolog om det inte känns ok. Finns en hel del att välja på beroende på vad man tål, om man vill ha fler barn etc.

2019-10-01
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 3 år och 7 månader

Efter min första förlossning återgick jag till samma mini-piller som funkat klockrent i flera år innan, men då gick jag och småblödde i månader innan jag gav upp och satte in hormonspiral istället. Kroppen kan helt klart balla ur efter graviditet och förlossning.

2019-10-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 1 år och 6 månader

Hade också jobbigt med de första menstruationerna efter förlossningen. Fick tillbaka mensen ca 2 månader efter förlossningen. Upplevde att det var mer mensvärk och ökad blödning. Istället för lite brunt på trosskyddet första dagen kom det rejält med färskt blod direkt. Innan var det alltid värst andra och tredje dagen av mensen men nu även fjärde och femte. Var mer oregelbundet efter förlossningen med, 25-45 dagar mellan menstruationerna. Upplevde att det blev mer som vanligt igen ett halvår efter. Livmodern återhämtar sig väl ett tag till efter graviditeten och förlossningen.

2019-10-01
Sahra11
Sahra11
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...