App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Desperat morsa önskar sömntips

Hallå! Min son är lite mer än 6 månader och har sedan månader bakåt sovit urdåligt. Vi lägger honom runt 19.30, har kvällsrutin som blöjbyte och pyjamas på. Vaggar honom i famnen tills han somnar och lägger ner i spjälsäng. Därefter tar det ca 40 min så vaknar han. Hans uppvaknanden håller på hela nätterna och oftast en gång i timmen. Han har napp men drar oftast ut den och vaknar då av detta. Han ligger och gnyr, skriker, sparkar med benen och viftar med armarna och nästan varje gång får man ta upp honom och vagga om honom. Vi har prövat lägga några nappar i spjälsängen så han själv ska kunna hitta en och stoppa in, men utan resultat. Försökt att låta det gå en tid innan man kollar till honom men brukar bara bli skrik och panik. Har någon några tips till en desperat morsa som inte får någon sömn? Tack på förhand :)

2019-10-01
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader

Min son på sex månader vaknar också oftare när han ligger i spjälsängen, så han får sova hos oss i vår säng. De är väl inne i en fas nu när de börjar förstå att de kan bli lämnade ensamma och kan få lite panik av det. Därför behöver de lite mer närhet och trygghet, så då tänker jag att han får ha det just nu. Förr eller senare kommer han ju börja sova i sin egen säng ändå, men kanske inte värt att ta den striden precis nu. :)

2019-10-04
Malin_
Malin_
Bebis på 11 månader

Tror den köptes på Babyshop eller någon annan liknande sida, det är en pingvin som jag tror heter zazu ☺️

2019-10-03
Thereseemlinden
Thereseemlinden

Ibland får han sova i vagnen på dagen, ibland vaggar jag honom i famnen och lägger ner i spjälsängen, ibland får han sova på mig. Vi har olika rutiner på dagen och tar det då lite som det kommer. På kvällen däremot har vi i stort sätt samma rutin varje kväll. Bör man göra något annorlunda på dagen? Problemet är att han verkar hata spjälsängen. Man ser nästan paniken i hans ögon när han vaknar upp där efter att man lagt ner honom.. är så tacksam för era tips!

2019-10-03
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader

Jag har haft exakt samma problem men sen jag lät lilltjejen somna mellan oss så både somnar hon själv och sover mellan 12-13 timmar på natten.
Hon är just nu 6 månader och 1 vecka,
Hon har fått somna hos oss i 2 veckor nu och innan sov knappt 8 timmar och var väldigt gnälligt hela natten.
Kan vara så att han behöver trygghet just nu och då tycker jag att de ska få det!

2019-10-03
Galenpannan
Galenpannan
Gravid i vecka 23

Sover han i spjälsängen då med? Har ni olika rutiner innan sömn på dagen och kvällen?

2019-10-03
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Han sover ca 3 gånger om dagen och ungefär 45 minuter varje gång. Han har sin sista nap senast runt 16.00 så han ska vara trött till läggning. Vi har väl provat några få gånger men gett upp då han bara ligger och sparkar och vevar med armar och ben. Börjar oftast gråta också. Ska man bara försöka stå ut i det och inte gå dit när man lägger och lär honom somna själv eller vad har ni för tips?

2019-10-02
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader

Tack för tips! Vart köpte ni den speldosan? :)

2019-10-02
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader

Har du testat att försöka låta han somna i spjälsängen? :-) Fick det själv som tips att låta barnet somna på den plats det är tänkt att den ska sova på, för att när barnet är i sin ytliga sömnfas så är inget annorlunda och vaknar inte lika lätt då.

2019-10-01
Mmalin_j
Mmalin_j

Hur sover han på dagen? I vagn, i spjälsäng?

2019-10-01
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Vi hade samma problem hos oss, blev bättre efter att vi lade honom i egen spjälsäng (men det hade ni redan gjort). För oss blev det också bättre när jag slutade amma. En tredje sak är att vi använder (som vi tror hjälper vid vissa uppvaknanden) en speldosa med brus-ljud som går igång när det låter från bebis.
Han vaknar dock fortfarande ca 2 ggr per natt och får vaggas om eller ges välling..
hoppas det blir bättre snart! / En till trött mamma :)

2019-10-01
Thereseemlinden
Thereseemlinden
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...