App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ont vid toabesök nummer 2

Hej är det någon mer som har haft jätte ont och fått svårt med att bajsa efter sin graviditet, fick höra från en bm att jag har hård i magen bara och skulle testa med dulcosoft men det hjälpte inte alls har även testat dulcolax men det hjälpte heller inte. Funderar på om det är hemorrojder ?

2019-09-30
0603
0603
Bebis på 9 månader

Hade också obehag med det efter förlossning. Var svag i bäckenbotten och hade svaga slidväggar. Tar tid innan bäckenbotten återhämtat sig. Försök undvik att bli hård i magen, vänta inte med att gå på toaletten när du känner den reflexen. Undvik att krysta, sätt upp fötterna på en pall så du sitter i en annan vinkel på toa. Jag tog bomullsrondeller med varmt vatten på och håll mot mellangården, lindrade obehaget något. Men om du har så ont och inte vet orsaken så sök hjälp för det. Bråck i ändtarmen kan du ju få hjälp med. Kan ju vara en oupptäckt förlossningsskada med. Inte lida i onödan!

2019-10-01
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Jag fick kroniska sprickor under grav som nu fortfarande finns kvar 2år efter förlossning. Är gravid igen när graviditeten är klar så ska jag boka operation alt tänjs ut under narkos. Kan knappt bli undersökt och har fått hemmedicinera under dessa år med xyloproct, moxalole/movicol inolaxol och dulcolax. Får de att funka stundtals men stoppar jag i mig något fel så börjar man om igen... snacka om försämrad livskvalité.

2019-10-01
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Hej!
Jag hade samma problem efter min första graviditet , gjorde jätteont och blödde ibland. Det kom ca 1 månad efter förlossningen, det visade sig vara hemorrojder. Jag fick movolocol som man skulle blanda med vatten o dricka 1-3 gånger per dag. Det var det enda som fungerade för mig, så fort jag blev bättre i magen så kunde jag sluta dricka det och blev istället tvungen att tänka på vad jag åt( undvika sån som var stoppande ).
Skulle säga , sök hjälp , då får man svart på vitt om det är hemorrojder och då får man hjälp 👍🏻.
Hoppas mitt svar är till någon hjälp! :)

2019-10-01
Idaedelmalm
Idaedelmalm
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...