App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Åkpåse - materialval?

Hej! Dags att införskaffa åkpåse för höst/vinter och funderar på vilken vi ska köpa. Jag har själv astma och har tidigare fått till mig att inte köpa kuddar av dun eftersom det kan förvärra astmasymtomen. Min fundering är om jag bör undvika åkpåse med dun till min dotter? Någon som hört om det kan öka risk för allergi/astma? Har blivit rekommenderad Voksi men de har ju ofta dun i sig. Ska även fråga på bvc.

2019-09-28
Lillanlisa
Lillanlisa
Bebis på 7 månader

Om du började fundera på det nu så kan du ju skicka en fråga till voksi om hur djurhållningen ser ut och se vad de svarar. Barns luftvägar är ju känsligare för kall luft än vuxna så jag skulle inte vara ute några längre stunder om det är under -20. Man brukar rekommendera att barn inte sover ute om det är under -15.

2019-09-30
emc85
emc85

Okej tack för svar! Djurhållningen är såklart också en viktig faktor i valet. Bor i norra Sverige men man kanske inte väljer att gå ut så mycket med den lilla när temperaturen går under -20.

2019-09-30
Lillanlisa
Lillanlisa
Bebis på 7 månader

Finns många bra åkpåsar utan dun. Jag undviker all dun pga djurhållningen. Har själv en the buppa brand åkpåse som är jättevarm och håller till -20. Sedan finns det ingen studie som visar på ökad risk för allergi mot dun och fjädrar, så det är ingen risk för det.

2019-09-28
emc85
emc85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...