App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Erfarenheter av Tuberkulos vaccin?

Hej, Vår familj kommer att flytta till Asien i januari och med anledning av att det är en förhöjd risk för Tuberkulos vill BVC att vår fyra månader gamla bebis tar ovannämnt vaccin. Någon som gett sin bebis detta som kan dela med sig av sina upplevelser kring detta? :)

2019-09-27
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Min dotter fick inga biverkningar av vaccinet. Såret uppstod ett tag efter (tror det dröjde nån månad eller så). Vätskade lite men hon verkade inte störas av den. Såret kan hålla på att läka helt jättelänge men så länge det inte varar då går det oftast bra med pooler. Vi badade i havet under tiden då såret varade, inga konstigheter där. Nu går vi på babysim men hennes sår har slutat vara för ett par månader sen. Själva varet är inte smittsamt på något sätt, utan är en ingång för möjlig infektion för barnet (som med vilket sår som helst).

2019-10-16
Alionken
Alionken

Jag tror det är väldigt olika hur barn reagerar, titta bara på folks olika erfarenheter i den här tråden. Min son fick vaccinet när han var en vecka gammal, och fick snabbt en liten ruva som han hade ett tag men det läkte rätt fort. Så med lite tur kanske du bara missar de första gångerna av baby-simmet 😊

2019-10-04
Urban Emz
Urban Emz
Barn på 2 år

Vet du hur lång tid från vaccination till när sår uppstår? Så himla typiskt för min son ska vaccineras nu i slutet av oktober och babysim är sen i okt-dec...antar att jag får hoppa det då 😔

2019-10-03
Cat_80
Cat_80
Bebis på 12 månader

Båda våra barn har fått BCGvaccin under deras första levnadsvecka. Det har varit långa läkningar på dom ca 8 månader från att dom fått den, det blossar upp som en liten kula, vätskar lite, torkar igen och läker ihop. Dock inga som helst symtom eller besvär.

2019-09-29
Lindajea
Lindajea
Bebis på 12 månader

Min pojke fick de när han va 2 månader då jag skulle resa. Kände inget dåligt eller konstigt med honom. Allt va super bra. Pojken fick inte heller ont. Sprutan kändes inget. Dem sa till mig att de kommer bli rodnad stor rund. Dock på de flesta barn blir det. Inget att va orolig . Men min pojke fick inte en enda rodnad prick, inget ingenting överhuvud taget han blev inte ens röd. och det är också okej.
Så allt gick super bra :)

2019-09-27
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Min grabb fick sprutan, vart lite kinkig den eftermiddagen men det kan ha varit tillfällighet.
Efter ett tag blev det som en liten rodnad/ sår .
Man ska undvika pooler medans såret läkt helt.
Inga konstigheter för oss iaf.
:)

2019-09-27
Onepiece85
Onepiece85
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...