App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis i säte

Hej Är nu gravid i v36+2 och fick idag reda på att vår bebis ligger i säte tack vare ett extra insatt UL. Vi har fått en tid för vändning på måndag och jag är jätte nervös. Någon som har några possessiva erfarenheter av vändningsförsök? Känner även spontant att jag absolut inte vill ha en vaginal förlossning om den inte vill vända sig. Någon som fött i säte? Hoppas på att ni har några bra tips och erfarenheter ❤️

2019-09-26
Bfokt
Bfokt
Bebis på 5 månader

Ny uppdatering. Har sovit oroligt i natt med både drömmar och massor av sammandragningar och förvärkar. Bebisen kände jag inte av alla på morgonen. Den är alltid lugn på morgonen och utan frukost tänkte jag att det är inget konstigt med det. Åkte till sjukhuset blev uppkopplad på maskin nål i armen, ja allt. Sen kommer läkarna, sätter igång UL och är startklara. Då har bebisen vänt sig själv 😁
Nu är det bara att hoppas att den stannar med huvudet ner tills det är dags.
Tack igen för alla tipps och lugnande ord 🙏❤️

2019-09-30
Bfokt
Bfokt

Min första låg i säte. Gjorde ett vändningsförsök som misslyckades. Läkaren frågade mig hur jag själv kände om jag ville föda i säte eller inte. Hon gav mig väldigt mycket information hur en förlossning går till om jag skulle välja att föda i säte, Både fördelar och nackdelar. Men jag kände att jag inte ville det och fick ett planerat snitt istället som gick hur bra som helst.

2019-09-30
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Min son låg i säte (fick reda på det i v.36). Jag valde att inte göra vändningsförsök och bokade ett planerat snitt.
Skulle han vända sig av sig självt så hade de avbokat snittet, men han vände sig aldrig. Det gick hur bra som helst och kände mig jättetrygg under hela förlossningen😊

2019-09-30
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Mitt första barn låg i säte när hon bestämde sig att komma ut i världen (v33). Det var aldrig frågan om att få föda vag utan hon föddes med snitt. Men det är väl olika... jag förstod på läkaren att det inte var ett alternativ att föda vaginalt när hon låg i säte. Lycka till det kommer gå finfint hursom.

2019-09-30
Nannah S
Nannah S
Bebis på 2 månader

Hej! Jag födde mitt första barn för 10 veckor sen och hon föddes i säte. Jag gjorde två vändningsförsök och båda misslyckades. Jag tog ändå beslutet att jag ville försöka föda vaginalt.
Min förlossning gick jättebra, jag kände mig trygg hela förlossningen då barnmorska+undersköterska var i rummet hela tiden och läkare kom och checkade läget med jämna mellanrum. När jag började krysta kom även personal från neo in i rummet då det var rutin där jag födde. (Det kanske är rutin för alla sätesförlossningar, det vet jag inte) :)
Jag var osäker innan min förlossning men jag är jätteglad att jag födde i säte. Jag skulle säga, prata med läkarna på förlossningen hur deras erfarenheter av sätesförlossning är och vad de rekommenderar, och känn efter vad du känner är bäst för dig och ditt barn. Men du ska veta att man kan få en fantastisk förlossning när man föder i säte :)

2019-09-30
FridaH1990
FridaH1990

Tack skall kolla upp detta. Och tack snälla för era lugnande ord 🙏 Imorgon är det dags och jag känner mig lugnare och tänker att det blir som det blir. Ja snart är den lilla ute...på något vis och det blir bra hur det än händer. 🥰❤️

2019-09-29
Bfokt
Bfokt

Har du testat spinning babies/aktiv baby? Finns övningar och metoder man kan göra själv eller tillsammans med partner/kompis.

http://bakingbabies.se/2019/02/18/evidens-for-spinning-babies/

2019-09-27
Frst87
Frst87
Gravid

Jag födde min första dotter i säte. När jag tänker tillbaka på förlossningen så är den endast positiv. Dock upptäcktes inte det att hon låg i säte förrän hon var påväg ut så det blev lite kaotiskt då i och med att det behövde komma in fler folk, dock inget jag brydde mig om då. Jag hade enbart lustgas och från att jag fick krystvärkar så tog det ca 10 minuter tills hon var född. Jag sprack inget heller och har som sagt enbart positiva saker att säga om min sätesförlossning.

Lycka till hur du än väljer att göra, snart har du din lilla!

2019-09-27
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Jag förstår att du är orolig, det var jag med och nästan svimmfärdig för att jag var så nervös när jag väl var där. Jag har inte fött i säte då den vände sig under vändningsförsöket. Jag har bara positiva tankar när jag tänker tillbaka, visst det är inte bekvämt när de ska lyfta upp barnets rumpa och gjorde lite ont men den smärtan gick över direkt efter de slutade. För min del gick det nästan direkt att barnet vände sig, men jag hade en ganska liten tös i magen. Lycla till och hoppas att det går bra för dig!

2019-09-27
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...