App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kräks vid amning

Min son på 2 veckor har börjat kräkas ordentligt efter amning - inte varje gång, men ofta (varje dag, minst vid två, tre tillfällen)! Det är stora mängder så efter klädbyte på oss båda är han återigen hungrig. Jag försöker ge honom i mindre doser men han blir ju liksom inte helt nöjd. I början ammade jag tills han somnade vid bröstet vilket var väldigt smidigt, nu går det inte eftersom han hinner få i sig för mycket och kräks innan sömnen slår till. BVC tycker det är "normalt" och han går upp fint i vikt. Men - det är väldigt påfrestande för mig då ett sådant amningstillfälle tar flera timmar - amma, kräkas, klädbyte, amma, kräkas, klädbyte... och bara tanken på att lämna hemmet för en träff, eller amning inför natten eller liknande ger mig pulspåslag. Hur har ni med liknande kräksbebisar gjort och tagit er igenom det hela? Jag blir helt knäckt!

2019-09-24
EmmaKMA
EmmaKMA
Bebis på 6 månader

Tack för pepp och bra svar! Jag börjar förstå att det bara är att härda ut... Så länge han mår bra så får vi stå ut med lite kämpighet vid amning. :)

2019-09-28
EmmaKMA
EmmaKMA

Hej, min lilla kille har kräkts ganska mycket i samband med amning (både under och efter). Jag använder en liten handduk som jag stoppar under honom under amningen och när jag försöker rapa honom. Det har hjälpt att hindra det komma på kläderna. Så det är ett litet tips. Jag kände som du och BVC sa samma till mig och försök lyssna på det även om det känns svårt. Han är 3 månader och även om det kommer fortfarande så är det betydligt mindre och som regel inte under amning. Samt han ökar bra i vikt vilket han gjort hela tiden 😊 förlåt för det långa svaret och hoppas det hjälper lite 😊

2019-09-25
Susstuss92
Susstuss92
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...