App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tygblöjor?

Hej alla fina ni! 🙂 Jag väntar mitt första barn, har varit sjukskriven i fyra år pga. att min njurfunktion har blivit nedsatt & gett mig en rad biverkningar. Barnet är oplanerat men vi är mycke glada, vi har velat skaffa barn men känt osäkerhet pga. min sjukdom, men nu är miraklet i magen å vi kör på, tar de som de kommer. En av min största oro förutom hur de kommer gå då bebisen är ute med mitt mående å allt är ekonomin, blöjor är som ni vet, jätte dyrt & de går åt en del, ett långt intro till min fråga 🙈 men, min fråga är: Tygblöjor, är de värt de rent ekonomiskt? Är de omständigt? Vad är eran upplevelse? Tänker att man kanske kan ha tygblöjor då man är hemma & blöjor då man är borta?

2019-09-24
FrökenLappland
FrökenLappland
Gravid i vecka 23

Någon råd till. Stressar dig inte i början. Det går bra att använder först engångsblöjor och byter sedan så småningom när allt känns lite mer bekvämt. Att engångsblöjor är enklare är sant. Men om man har vant sig till tygblöjor spelar det ingen roll längre.

2019-10-26
Cad17
Cad17
Barn på 3 år och 1 månader

Hej,

Jag kan rekommendera så kallad hybrid blöjbyxor (vi har några från Milovia). Jag tycker att de är mest flexibela. Du kan använder vikblöjor på barnet, formsydda blöjor eller sydda inlägg. AIO har nackdelen att hela blöjan måste tvättats varje gång och inte bara inlägget. I början, när bajset är jättemjykt är det bra med vikblöjan på barnet. Så är chansen större att blöjbyxan blir ren. Senare kan du bara vika vikblöjan som inlägg. Vikblöjor som inlägg torkar även bättre än sydd inlägg eller så kallad prefolds och du kan änvänder dem där allt möjligt (tunn filt, handduk, haklapp, ...). Som inlägg i blöjan kan du änvänder nästan allt tyg du har. Tvättlappar, gästhandukar, kökshandduk, osv eller klipper sönder gamla sängkläder.

Men tygblöjor är tjockare än engångsblöjor. Det märks med byxor, pyjamas, bodisar osv ungefär fram till storlek 74. Bodyförlängare är en bra grej att ha. Och du har mycket mer tvätt som tar även tid (tvättkorgen stått oftast timmar med den rena och våta tvätten innan jag han att hänga upp den).

Även om du köper allt helt nytt blir det till slut billigare än engångsbyxor. Du kan även sälja allt efteråt och får lite pengar tillbaka. Om ni planera flera barn, kan du allt använder en gång till. Särskilt tyget (vikblöjor osv) kan du bra köpa begagnad. Du kan även köpa byxblöjor begagnad om du har förtroende att pul:et är tätt på dem då.

2019-10-26
Cad17
Cad17
Barn på 3 år och 1 månader

Det finns jättesmidiga All in one! Ser att folk tycker ex vikblöjor är bökigt. I en Aio så sitter allt ihop. Ser precis ut som en engångsblöja!

Äckligt är det inte. Bajs i en tygblöjor är samma som en engångs. Skillnad är att du slänger engångs och slänger in tyg i tvättmaskinen. Du förvarar de i behållare som gör att det inte luktar!
Amningsbajs är vattenlösligt och som sagt så slänger du det riktiga Bajset som kommer sen i papperskorg eller på toa. Så bajset ha,nar ju på samma ställe som det skulle gjort i en engångs.

En tvättmaskin gör rent tygblöjan. Du tvättar ju nerbajsade kläder i tvättmaskinen.

2019-10-06
Birdo88
Birdo88

Börja med att gå med i köp och säljgrupper av tygblöjor på Facebook. Gå även med i en grupp som bara heter tygblöjor där finns massa som kan massa och man kan ställa frågor. Tips är att köpa massa olika system begagnat. Just ditt barn ser ju ut på ett sett och kissar si och så mycket. Så kan vara bra att hitta just sitt system. När man hittat det säljer man de andra igen och köper antingen nya eller begagnade av det märket man gillar.

Ett skal av någon typ med vikblöjor brukar vara bra i början då barnet kissar och bajsar mycket.

Jag använder tyg och älskar det. Finns inget negativt. Du slipper sopor, blir billigare, bättre för mitt barns hud, sötaste rumporna får de bland mycket annat.

Inte jobbigt att ta med tyg på stan. Du behöver någon form av PUL påse att förvara dem i. Kiss är bara att vila ihop och lägga i samma med amningsbajs. När de bajsar mer riktigt så tar man bort det med papper och slänger ingen toa eller papperskorg.

Du kommer inte ångra dig. Pröva går alltid. Köp på dig en tio blöjor i olika modeller och kör på! Lycka till

2019-10-06
Birdo88
Birdo88

Tack fina ni för alla svar!

Tror jag ska försöka mig på med tygblöjor då jag iaf är hemma, ska kolla upp Facebook grupperna 🙂 de verka finnas en hel del olika varianter, man känner sig bara som ett frågetecken 🙊🙈

2019-10-06
FrökenLappland
FrökenLappland
Gravid i vecka 23

Hej.

Tygblöjor kan vara superenkelt och bra! Vi har haft det från dag ett (vårt första barn) och använder oss av systemet PUL-skal över vikblöjor. Vi har köpt det mesta begagnat och även om det blir en klumpsumma direkt, så har vi knappt lagt 1500 kr för blöjor som räcker hela blöjperioden.

Vi har köpt via facebook-grupper (tygblöjor köp och sälj, finns en stor och en liten grupp). Sen har vi kompletterat med Imagine Baby skal - fenomenala!

Stort lycka till!
Tips är att gå med i en facebookgrupp som heter Tygblöjor - där kan du läsa tips från andra, fråga om det läcker mycket... osv.

Heja på! Tygblöjor for the win!

2019-09-29
FaluFörälder
FaluFörälder

Vi började med tygblöjor till barn nr2 mycket pga att vi räknat ut hur mycket vi lagt på blöjor till barn nr1, samt att alla barnen haft väldigt känslig hud. Väntar nu barn nr 4 och vi har kvar blöjorna som vi köpte till andra barnet så det blir tredje omgången blöjorna blir använda hos oss. Sen kommer vi även kunna sälja vidare de flesta när vi är klara med dem. Minst sagt ekonomiskt och miljömässigt försvarbart! Vi har mest använt all-in-one eller all-in-two som är väldigt likt engångsblöjor i hanteringen. Engångs har vi haft på resor 🙂

2019-09-28
Hannaluringen
Hannaluringen
Barn på 1 år och 7 månader

Vi hade engångs på honom tills han var två månader eftersom han var för smal för tygblöjorna. För lite hull på benen så de läckte. Men då vad vår son väldigt liten i växten i början. Men nu använder vi endast engångs på natten och ifall vi skulle bara borta på kanske en resa när man sover borta. Ska jag inte vara hemma på hela dagen eller så så tar har jag en PUL påse i skötväskan. Ser ut som necessär typ fast vattentät så lägger jag bara använda blöjer där och tvättar när jag kommer hem. Nu har bara mina föräldrar varit barnvakt när han haft tygblöjor men de har fixat de galant. Men jag tycker man använder tygblöjor när man känner och orkar för de. Vid enstaka barnvakt tillfällen kan man ju köra vanliga 😊

2019-09-26
Lind92
Lind92
Barn på 2 år och 4 månader

Ja de är galet mycke pengar de handlar om så därför jag är nyfiken på annat alternativ. 🙂

Har ni alltid haft tygblöjor? Även då ni åkt iväg oså? Till barnvakten?

2019-09-26
FrökenLappland
FrökenLappland
Gravid i vecka 23

Jag skulle verkligen rekommendera pocket blöjor. De är supersmidiga tycker jag, de är inlägg som man lägger i en ficka i tygblöjor och knäpper sen med knappar. Inget vikande eller så. Jag har ca 22 st som jag tvättar var tredje dag, och sen viker jag ihop alla med inlägg när de är torra så de finns färdiga blöjer vid skötbordet hela tiden. Totalt lägger jag kanske 20 minuter totalt på 3 dagar med att tvätta, hänga på tork och lägga i inlägg. De tycker inte jag är bökigt eller tidskrävande. Har lagt totalt 600 kr på mina blöjer som han kommer kunna ha tills han är blöjfri. Leta i grupper på facebook så kan man göra fynd!😃 har sett någonstans att om man använder engångsblöjor lägger man genomsnitt 12.000-15000 kr tills de är blöjfria.

2019-09-25
Lind92
Lind92
Barn på 2 år och 4 månader

Tack snälla ni för era tips, erfarenheter & tankar! ☺️
Ska kolla upp det ni har skrivit.

2019-09-25
FrökenLappland
FrökenLappland
Gravid i vecka 23

Om man kör tygblöjor kombinerat med babypotting/EC Så Fungerar det kanon! Finns ju de som är lite enklare och sen Vikblöjor. Rekommenderar som andra att gå med i facebookgrupper och rådfråga där. Tydligen kan man behöva andra blöjor beroende på om det är en pojke eller flicka.

2019-09-25
Vickan93
Vickan93
Barn på 2 år och 8 månader

Vi kommer nog köra tyg med vår. Det behöver inte vara bökigt. Finns all-in-one blöjor t.ex och massor med olika system. Inte alla behöver vikas.

Lilla Lammet har tre-fyra olika varianter.
https://lillalammet.se/

2019-09-25
Frst87
Frst87
Barn på 1 år och 6 månader

Min syster hade det till sitt första barn och det som jag tyckte var det jobbigaste var att vika blöjorna på rätt sätt, vet inte om det finns andra alternativ som inte innebär all vikningen men jag skulle inte vilja haft det till mina barn.

I början fick man ju en hel del rabattkuponger på blöjor från Libero och sen skrev jag in alla blöjkoder som fanns i paketen och utnyttjade det till nya kuponger på hemsidan.

Finns ju även med i reklambladen ibland som man kan utnyttja.

Men varför inte prova tygblöjor hemma och köpta när man ska bort. Se bara till att ha bra tvättmöjligheter och många att byta med om man får en liten bajsbebis.

2019-09-24
ma78
ma78
Barn på 3 år och 10 månader

Jag har ingen egen erfarenhet, men en kollega till mig använde tygblöjor till sitt barn och tycker att det funkade kanon, medan några vänner till oss köpte till sitt första barn men stod bara ut en vecka innan de gav upp då det var så bökigt. Själv tycker jag att det verkar svinjobbigt och äckligt...men det tycker jag å andra sidan om menskopp också även om många är nöjda med det. :p Blöjor är dyrt, men det finns billiga märken och man kan ju spara in pengar på annat sätt (köpa så mycket som möjligt begagnat, babykläder på Tradera kostar tex "ingenting"). Kontentan av mitt svammel är att det är nog bara att testa och se om tygblöjor är något för er. Lycka till!

2019-09-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 2 månader

Hej,
Vi kör så här hemma, med tygblöjor på dagen (vill köra på natten också men inte riktigt vågat än) Jag trycker det funkar bra och det ska vara billigare med tyg. Mitt tips är att gå med i olika grupper om tygblöjor på Facebook. Finns de som man kan få råd i och köp och säljgrupper ( går jättebra att köpa begagnat) 😊 hoppas det hjälpte något 😊

2019-09-24
Susstuss92
Susstuss92
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...