App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid BMI 35

Undrar om det finns fler med högt BMI som är gravida och hur ni blivit bemötta av barnmorska. Mitt första samtal hos bm handlade 40 min om min vikt och mina risker, jag hade innan informerat om ätstörningar som jag haft och har. Det jag kommer ihåg från samtalet är att min barnmorska påtalade risken för dödfött barn men framför allt hennes citat: ”Vi vill ju inte att sånna med så högt BMI som du ska bli gravid.” Är det ens okej att säga så? Vad är det hon försöker säga, att jag ska göra abort?

2019-09-22
MarÄng
MarÄng
Gravid i vecka 40

Byt BM! Vilken fruktansvärd människa! ❤ jag har varit så orolig för just bemötandet pga min vikt. Jag har bmi 38 och var på inskrivningssamtal idag och min bm var fantastisk. Hon sa att de inte brukar fokusera så mycket på vikt eftersom vi mammor gör det så mycket själva. Sen så så hon att så länge man äter enligt kostcirkeln, rör på sig och tar hand om sig själv så är det Good enough. Jag väntar tvillingar (om allt går som det ska) och frågade på eget initiativ hur mycket jag "får" gå upp och hon rekommenderade 10-12 kg men var också tydlig med att det inte alltid är något man kan styra över utan att det finns många individuella skillnader hur kroppen påverkas av en graviditet. Det kändes skönt att höra!

2019-09-24
LaserFrida
LaserFrida
Gravid i vecka 39

Byt BM, har också högt BMI och hade även vid första graviditeten, hon tog bara upp lite risker på inskrivningen och sen har det aldrig varit mer prat om det.
Hon vägde mig på inskrivningen och sa vi inte skulle väga så ofta bara för att inte hetsa kring vikten.. så vägde mig när jag var där igår (v32) bara för att ha en vikt innan jag ev börjar bli svälld då mitt blodtryck har börjat stiga.

Du förtjänar mycket bättre än så! Byt BM ❤️

2019-09-24
Amandanorén
Amandanorén

Usch vilken BM, hade bytt på en gång ❤
Har också högre BMI, men hade inga som helst problem förra gången jag var gravid! Hade en väldigt bra bm som tog upp riskerna första besöket men sen inte nämnde det någonting resten av graviditeten 🙂 Gick ner 15 kg, och låg på -1 vid förlossningen.
Allt gick jättebra och smidigt, hade en snabb förlossning och nu sitter frisk 3 åring jämte mig 😍

Nu är jag gravid igen och går in i v 17 imorgon, har en jättetrevlig bm den här gången med. Hon har inte nämnt någon gång min övervikt den här gången 🙂

Här får man lite extra besök i form av glukosbelastning, träffa läkare och så får man ett TUL i v 30-32 tror jag det är!

Så bara för att ditt BMI är högre så kan allt gå väldigt bra ändå ❤

2019-09-23
19Sandra87
19Sandra87
nyfödd bebis

Byt barnmorska, du är värd bättre än så! ❤️ Jag hade en som uttalade sig liknande och jag bytte eftersom det bara triggade mina tankar kring mat och vikt åt det sämre hållet. Kände mig helt värdelös. Fick en annan barnmorska som inte ägnade en sekund åt att döma mig eller komma med skrämselpropaganda utan hon pratade om det på ett sätt som inte fick mig att må dåligt. Jag hade en normal graviditet och fantastisk förlossning trots min övervikt vilket jag inte skulle ha enligt den första BM. Hoppas du får en fin graviditet och grattis 😊

2019-09-22
Viiktoriiia
Viiktoriiia

Tack för ett jättefint svar!

2019-09-22
MarÄng
MarÄng
Gravid i vecka 40

Ska träffa dietist imorgon. Har gått ner 5 kg nu sedan jag blev gravid. Är i vecka 12 nu. Har slutat med kakor godis och läsk. Tränar 3 ggr i veckan.
Bm sa att jag skulle hålla min vikt hela grav och med tanke på att graviditeten i sig väger några kg så antar jag att hon tycker jag ska banta hela grav.

2019-09-22
MarÄng
MarÄng
Gravid i vecka 40

Hej! Först och främst, grattis till graviditeten! Dietist här. Dock inte specifikt mot gravida, en sån bör du snarast få träffa. Att påpeka din vikt och ditt bmi och vilka risker som finns är ju frågan om det ens var nödvändigt, var du omedveten om din vikt när du kom dit? Knappast så. Sen kan man uttrycka sig på olika sätt, vilket bm inte verkar ha fattat. Jättetråkigt, och jag tycker absolut också att du ska byta bm till en som kan fokusera på dig och barnet utan att fälla totalt onödiga kommentarer som inte hjälper nån. Vad gäller den faktiska frågan om vikt och graviditet så är det ju så att ju högre bmi du har som icke-gravid, desto mindre bör du gå upp under graviditeten. Viktnedgång under graviditeten är inte önskvärt och heller inte troligt. Du vet förmodligen redan vad du bör äta mer av och vad du bör äta mindre av, det är inte kunskapsbrist som gör människor överviktiga. Oavsett hur du äter idag så är det både du och din lilla bebis som mår bra av att du äter hälsosamt och försöker röra på dig. Återigen, inga nyheter. Därför bör du få träffa en dietist som går igenom just din kost och hur du kan förändra och kanske förbättra den på ett sätt som funkar för dig. :)

2019-09-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Byt bm är mitt råd och be att få hjälp av dietist.
Dom måste påtala riskerna men det finns gränser.

Lycka till

2019-09-22
Onepiece85
Onepiece85
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...