App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Migrän hjälp!

Hjälp! Jag har migrän sen flera år tillbaka, den riktigt tuffa sorten. Ätit förebyggande medicin i perioder men hittade till slut Sumatriptan som var det enda som hjälpte. Att bli gravid och ha migrän visste jag skulle bli en utmaning men det här är hemskt. Att vara sängliggandes och kräkas upp allt i 3-4 dygn och knappt få behålla vatten för att jag bara skulle härda ut utan medicinen enligt läkarna. Svaret jag fick va åk till akuten om det inte tar slut.. de känns inte ens som en rimlig lösning varje gång jag ska ha migrän. Jag tar emot alla! Tips och erfarenheter på vad jag kan göra.

2019-09-22
Mändy
Mändy
Gravid i vecka 36

Försök hitta dina "triggers". Själv har jag kommit fram till att bla. för mycket sömn, kaffe sent på kvällen, inget kaffe på morgonen, för varmt i sovrummet och starkt ljus triggar igång min migrän. Min migrän är även hormon relaterad och fick alltid migrän dag innan mens när jag ej var gravid. Migränen var också värst i första trimestern men blev senare mildare så det kan ju bli bättre längre in i graviditeten.
Jag Kan också känna en känsla att jag kommer vakna med migrän dagen efter, tar då 2 alvedon innan jag lägger mig och kan då "fungera" lite bättre dagen efter.
Saker som hjälper för mig när jag får attackerna är att ligga helt plant på rygg, mörkt och svalt med något kallt på huvudet. Blötar gärna ner håret i kallvatten också. Låter bli att äta om möjligt men försöker få i mig vätska.
Akupunktur kan hjälpa förebyggande mot migrän. Värt att testa om du ej gjort det.

2019-09-24
sofiejonsson
sofiejonsson

Hej!

Jag är i samma sits som du. Min läkare säger att jag förvisso kan äta Sumatriptan under graviditeten men att man inte får ta mer än 6-8 tabletter per månad pga risk för triptanberoende. Det är ju nästan veckodosen.... Medicinen i sig kan framkalla migrän om man äter den för ofta, enl honom. Därför har jag avstått från den. Jag har fått citodon utskrivet, men det hjälper föga. Kan kanske vara värt att testa iaf för att se om det kanske fungerar. Jag har gått på akupunktur regelbundet sedan v 10, och även om attackerna fortsatt har besvären avtagit i både frekvens och intensitet. Mvc-läkaren har hjälpt mig med intyg till f-kassan så jag fått särskilt högkostnadsskydd beviljat (slipper karens då jag har attacker) och nu har jag blivit deltidssjukskriven fram till förlossning för att se om det kan fungera förebyggande.
Hoppas du blir bättre!

2019-09-24
FridaHa
FridaHa

Hej!
Jag har kroniskmigrän, prövat Botax behandling men han som utförde de sa att om man är gravid eller vill bli gravid eller ammar ska man inte ta Botox behandling.

Kolla upp på FASS vad dom säger om din medicin, är de oklart, fråga din läkare vad han/hon tycker. Hoppas du får använda den, jag har ingen medicin som funkar innan jag blev gravid så lär väl få fortsätta kriga utan någon. Ligger i migrän 2-3 dagar i veckan så kan tänka mig din plåga.. hoppas du får ta den snart. Men de brukar alltid rekomendera att inte ta någon medicin innan man är i v. 12

2019-09-23
FrökenLappland
FrökenLappland
nyfödd bebis

Mhmm aldrig hört talas om de får jag kolla upp

2019-09-22
Mändy
Mändy
Gravid i vecka 36

Hon sa ta inget innan v.12 sen max en i månaden i nödfall.

2019-09-22
Mändy
Mändy
Gravid i vecka 36

Annars kan botox vara nåt. Många tycker det hjälper. Det läggs ju lokalt så ska inte påverka. Men kolla vad din läkare säger.

2019-09-22
FrökenL
FrökenL
Gravid i vecka 34

Hej,
Vad säger din läkare om Sumatriptan under graviditet? Googlar man på det verkar det var den migränmedicin som funkar under graviditet, men att det finns lite forskning på det.

2019-09-22
FrökenL
FrökenL
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...