App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp

Jag har länge gått i tankar om att jag vill ha barn, har ingen partner och har inte haft något seriöst på ett bra tag. Men nu har jag blivit gravid, pappan är en kille jag haft ett kkförhållande med till och från dom senaste åren. Men ingen av oss vill ha något seriöst med den andra. Det gör mig inget att bli ensam förälder det tror jag att jag klarar då jag har bra vänner och familj. Men nu till problemet.. tre av mina närmsta vänner är gravida. De har sambo och barn sen tidigare, jag känner nu att alla i omgivningen kommer tro att jag blivit gravid med "flit" bara för att mina vänner är gravida. Men så är det värkligen inte, det här var inte planerat och det är inget jag tänkt skulle hända med killen jag varit med. Står mellan valet å avsluta graviditeten eller låta tiden gå...?! Vet att ingen kan säga åt mig vad jag ska göra, då de är mitt eget beslut. Men vad ska jag göra?

2019-09-21
Jesssvensson
Jesssvensson
Gravid i vecka 32

Först vill jag bara säga att jag håller med alla som svarat tidigare! Du kommer göra ett kanonfint jobb som mamma. Strunta i alla fördomar och följ ditt hjärta.
Det jag däremot tänker att man ska ha med sig är barnets rättigheter. Du vill kanske inte ha någon relation till barnets far och barnets far är kanske inte intresserad av faderskapet och avskriver sig juridiskt. Däremot så är det barnets rätt att få reda på vem dom är dennes biologiska pappa. Det kan vara viktigt av psykiska och medicinska skäl. Det är väl det enda jag tänker att man ska ha med sig.
Varmt lycka till!

2019-09-23
hannahåkansson
hannahåkansson

Ta dig tid!! att fundera vad Du vill. Att få barn är underbart men även ett himla ansvar varje dag i måååånga år framöver... vill och orkar du det ensam? Ge han också möjligheten att ta sig tid att fundera hur han vill (om du vill)... låt han reagera, men ge han tid att fundera. 🙂. Så fick jag göra med graviditet nr4 som kom oväntat till. Tog ledigt en vecka från jobbet och tog mig tid att vara själv och hinna fundera och likaså gjorde pappan, fick tid att tänka själv. Nu är vi i v25 och längtar.... Lycka till med hur du än gör. Men gör det som känns rätt för dig, då kommer det att bli super 🙂👍🤗

2019-09-22
Nannah S
Nannah S
Bebis på 2 månader

Du ska verkligen inte bry dig om vad dina vänner eller fiender säger. Det är helt upp till dig hur du vill ha ditt liv. Så istället för att tänka på vad dina vänner kommer att säga eller tänka, så tänk lite på det viktiga. Som mamsanmaria säger , håller med henne. Vilket jag ofta gör här, hon skriver alltid så klokt.

2019-09-21
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Klurigt det där, såklart är det ditt liv och du skulle bli en utmärkt förälder även om du skulle vara ensam. Det klarar du galant! ☺️
Låt folk tro vad de vill, även om dina 3 andra vänner inte skulle vara gravida kommer folk ha tankar och åsikter, vissa delar med sig av dessa och andra inte. Det spekuleras alltid när någon blir gravid(för ung, för gammal, studerande, ensamstående, särbos mm) utöver om det är ett medelålders par som varit gifta en längre tid med bra ekonomi, boende osv. De som kommer tro dig kommer, andra kommer undra och tänka. Folk har för lite problem själva 😊
Fundera, precis som ovanstående skriver, på vilket förhållande du vill ha till pappan till barnet. Om du vill behålla det ni har nu kan det va idé att avsluta graviditeten, om du väljer att behålla kommer ni alltid ha ett band. Tänk inte så mycket på ”men tänk om den rätta kommer om 2 år”, folk som varit gifta i 10 år kan dela på sig när de får barn. Trots att de älskar varandra. Om ”den rätta” skulle dyka upp om 5 år kommer hen acceptera att du har barn sedan innan och ett band till barnets pappa. I dagen samhälle är ju detta inget ovanligt direkt.
Jag tycker du ska gå på magkänsla. Gör det som känns rätt och bäst för dig och din framtid. En ångrar ju aldrig ett barn (oavsett vem den andre föräldern är skulle jag säga, barn är ju underbara). Lycka till! ☺️

2019-09-21
corneliaat
corneliaat

Beror väl lite på vad du vill ha för förhållande med pappan till barnet. Inte att ni måste ha ett romantiskt förhållande, men har man barn ihop har man ju automatiskt ett band till varann för livet och man måste kunna samarbeta. För många år sen försökte jag bli gravid med min dåvarande fästman, jag hade längtat efter barn i många år. I samma veva som jag äntligen plussade föll en kollega och jag för varann och jag valde då att avsluta graviditeten då jag inte ville ha det bandet till mitt ex när jag sedan gick in i ett nytt förhållande. Oj vad illa det lät, men det slutade bra, jag är nu gift med min dåvarande kollega och vi har 3 döttrar ihop. Så mitt råd är att tänka efter om du vill ha din kk i ditt liv för resten av livet eller om du hellre skaffar barn med någon som du älskar och vill spendera livet med. Lycka till!

2019-09-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...