App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ersättning för ärr

Är det någon här som har erfarenhet av att ansöka om ersättning för missprydande ärr i ansiktet på barn? Min åttaåriga dotter har massa ärr på sitt ena ögonlock efter återkommande vaglar sedan 2 års ålder. Vi har haft kontakt med läkare flera ggr så det finns dokumenterat. Jag har kontaktat Folksam nu men ville höra om nån har fått ersättning för liknande saker? :)

2019-09-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Har nu anmält det och jag antar att jag kommer bli ombedd att skicka in journalanteckningar och foton. I mitt fall så kommer inte kommunens försäkring att täcka något då den bara täcker olycksfall.
Någon mer med erfarenhet i ämnet?

2019-09-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Tack för ditt svar! Detta är ju inte en skada utan ett pågående medicinskt problem som pågått i ca 6 års tid. Vi har därför inte anmält nåt till Folksam än. Jag väntar fortfarande på svar från dem.

2019-09-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Min dotter ramlade och slog i ansiktet i sänggaveln när hon var ca 1 och ett halvt år. Hon fick tejpa jacket och efter ett år fanns ett ärr kvar som jag fotograferade och skickade in till både Folksam samt kommunens försäkringsbolag ( barnen är ju försäkrade även på fritiden om de är inskrivna på en förskola eller skola ). Har du anmält skadan så ska du kunna ansöka om ersättning för missprydande ärr, ring Folksam och hör. Min dotter fick ut totalt 12000kr för ett ärr som är ca 1cm långt, dock kom mestadels från kommunens försäkring.

Hoppas du fick svar på dina funderingar!

2019-09-19
Sabinejeppsson
Sabinejeppsson
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...