App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ifrågasättande barnmorska

Hej på er! Jag är 22 år och väntar mitt första barn. För ca 2 veckor sedan plussade jag (är i vecka 7 nu), jag ringde då mvc och berättade och frågade hur en inskrivning gick till och att jag kände en viss osäkerhet och chock kring beskedet (oplanerat trots skydd). Hon svarade då ”tänk ett tag innan du ringer tillbaka så du kommer med klara besked”. Jag tänkte inte mer på det utan lät några dagar gå. Sedan ringde jag tillbaka & det första hon sa spydigt var ”jaha, har du något beslut nu?” Inte ens hej 😂 varpå jag svarade ”ja vi har beslutat att fullfölja graviditeten och behålla barnet” Nästa mening hon säger ”men alltså, hur länge har ni ens känt varandra? Du och pappan?”. Varpå jag svarar ca 1,5 år. ”Ja, då känner ni ju varandra LITE iaf” svarade hon spydigt. Brukar dem fråga alla detta? Eller har hon bara en dålig inställning pga min låga ålder? Jag har precis tagit examen från högskola, är utbildad förskollärare och är långt ifrån vad hennes bild av mig verkar vara. Min kille på 25 har även han fastanställning. Så att gå in med en så otrevlig ton pga vad hon skapat för bild utefter min ålder känns väldigt ledsamt. Vill nästan redan byta barnmorska.

2019-09-17
Bfmaj20
Bfmaj20

Vilket tråkigt bemötande du fick! Jag är 22år och gravid med min partner som är 25. I vårt fall var det faktiskt han som ringde och bokade tid för inskrivning, men fick bara positivt bemötande. När vi hade första mötet med barnmorskan var hon väldigt glad och exalterad och ifrågasatte aldrig min ålder eller vår relation, utan påtalade snarare det positiva med att vara gravid ung. Byt barnmorska, du ska inte behöva ha en klump i magen varje gång du ska dit ❤️

2019-09-24
Matildaa20
Matildaa20
Bebis på 1 månader

Byt! Vi har haft en bvc sköterska i ett år och givit de chans på chans. Men vi funkar inte med henne och kände de direkt vid första hembesöket efter bb. Och ångrar verkligen att vi inte bytte direkt. Är jobbigare att göra de ju mer tiden går! Har även bytt barnmorska nu när vi väntar ett syskon till en annan ån jag hade med storasyster. Och märket då vilken skillnad de är när man klickar med barnmorskan. Ser fram emot besöken mer och lika mycket för att träffa henne och prata som att lyssna på bebis hjärtljud ❤️ Lycka till!

2019-09-23
Kuivasto
Kuivasto
Bebis på 4 månader

Hej! Din barnmorskas bemötande är så lågt och uselt att jag knappt hittar ord för att jag blir så förbannad. Nej! Hon ska inte uttrycka sig så. Nej! Hon ska inte bedöma om ni känt varandra länge eller inte. Och förresten kan folk leva tillsammans i 20 år utan att riktigt känna varandra. Det är irrelevant. Och NEJ!!! Hon ska INTE döma dig på det sättet hon gör. Byt barnmorska. Du har all rätt att göra det. Låt inte henne ge dig en sämre start i din graviditet. Du är värd allt! Glöm inte det. Lycka till. Och grattis!! 😃❤️

2019-09-23
Bergskan
Bergskan

Jag skulle inte acceptera ett sådant beteende från barnmorskan. Det är fullkomligt irrelevant hur länge ni varit ihop för barnmorskan. Jag skulle be om att få prata med chefen på telefon eller skicka ett Mail/kontakta mvc via 1177.

Jag valde att gå på en privat barnmorskemottagning (Barnmorskegruppen i Göteborg) så sjukt bra och trevligt! Kan verkligen rekommendera om du bor i Gbg området.

2019-09-19
Fraaaida
Fraaaida

Byy, byt, byt! Tveka inte. Man måste kunna trivas och känna positivitet när man går till sin bm

2019-09-19
Lyckliggravid1
Lyckliggravid1
Bebis på 2 månader

Jag var 22 år i början av min graviditet och min kille var 24. När vi skulle till barnmorskan för första gången så satt vi i vänterummet lite nervösa men framförallt jätte glada. När barnmorskan kom för att ropa upp våra namn, så såg hon oss och antagligen tyckte hon vi såg unga ut. Hon ropade ‘’ Jaha....NI ska få barn ja’’ framför alla i vänterummet. Hon skrattade dessutom hysteriskt. Och upprepade detta en gång till, till en kollega. Jag och min kille blev ganska obekväma och kollade förvirrat på varandra, fattade ingenting. Tänkte att jag ska ge henne en chans även om vi fick lite konstig start på det hela. Men genom alla möten så vägrade Hon att ha ögonkontakt med någon av oss. Hon blandade ihop oss med andra par FLERA gånger vilket Va sjukt jobbigt då vi ibland hade så lite tid hos henne. Lite andra grejer som hände som också bara kändes fel. Och till denna dag så försöker Hon av någon konstig anledning undvika mig När jag kommer för att väga lillen. Bara jättekonstigt. Vi har varit så trevliga vi kan men Hon har bara bestämt sig för att inte tycka om oss tyvärr. Det är ju inte säkert att detta händer dig. Men jag bestämde mig för att i nästa graviditet kommer jag inte acceptera sånt beteende. Bara posivitet 🙏🏼 Hoppas det löser sig för dig. Lycka till

2019-09-18
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

Var 19 när jag ringde MVC för inskrivning, blev aldrig behandlad dåligt pga min ålder. Dock så prioriterade dom mig inte även fast jag var ung och förstföderska eftersom de hade personalbrist. Föräldragrupperna ställde dom in så fick inte möjlighet att lära känna andra gravida i området och dela tankar med dom. Fick också glesare uppkollningar under graviditeten än vad man ska ha, sista tiden fick jag tider med minst varannan- var tredje veckas mellanrum, och jag gick över bf med 10 dagar.

2019-09-18
LiaS19
LiaS19
Bebis på 7 månader

Jag var 33år när jag ringde och skulle skriva in mig för första gången. Fick frågan om det var en planerad graviditet innan de sa grattis. De frågade även om min och min sambos relation. Jag kunde förstå frågorna men personen jag pratade med var å andra sidan väldigt vänlig i tonen. Hur de frågar är viktigt tycker jag. Du ska känna ett förtroende och tillit till din barnmorska, jag gjorde det och fick så mycket bra stöd och kunde ställa alla "dumma" frågor utan att oroa mig för att bli dömd av henne.
Stort grattis till graviditeten och lycka till med allt.

2019-09-18
Dubbellycka2019
Dubbellycka2019
Bebis på 9 månader

Byt på en gång så slipper du må dåligt över det. Begär även ut dina journaler från telefonsamtalen, står det lika kränkande där i också så anmäl henne. Har själv fått byta en mängd gånger tills överläkaren på förlossningen ansåg att jag fått väldigt kränkande behandling och valde att själv övervaka resten av min förlossning så att jag skulle slippa barnmorskorna i stan där jag bor. Så byt på en gång :)

2019-09-17
illusiona
illusiona

Grattis till graviditeter:-)
Jag hade bytt barnmorska direkt!
Sen hade jag berättat det för hennes chef, för så får ingen bete sig! Jag fick träffa en mycket spydig förlossningsläkare tidigt i graviditeten, jag bad dem skriva i i min journal att jag kunde gå till vem som helst men inte henne, för jag godtar inte att folk beter sig illa oavsett titel. Oavsett du är ung eller gammal ska man bli behandlad med respekt!

2019-09-17
Evanima
Evanima

Superviktigt att trivas med sin barnmorska, byt direkt om du inte tycker det funkar. Så viktig tid i livet att få rätt och bra stöd. Stå på dig och lycka till! 😊

2019-09-17
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Tack! Ja, kommer ge det en chans men får hon mig att känna mig obekväm eller ifrågasatt igen så kommer jag nog be om att få byta. Man vill ju ändå ha en barnmorska som är lite stöttande och positiv..

2019-09-17
Bfmaj20
Bfmaj20

Men herregud, jag blir mållös! Har aldrig hört nåt liknande faktiskt, vad har hon att göra med hur länge ni varit tillsammans!? Du är storsint som går dit ändå, men byt om hon fortsätter samma stil! Och grattis till graviditeten! :)

2019-09-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag blev gravid när jag var 20 och blev aldrig ifrågasatt sådär. Hade känt mig sjukt otrygg så gå på magkänslan och byt om ni inte klickar....

2019-09-17
25nov
25nov
Bebis på 16 månader

Ja, precis. Det kanske inte var hennes mening att låta dömande heller. Om inte annat kanske hon tar tillbaka sina eventuella fördomar när hon får veta att du har en ordentlig utbildning och din sambo är fastanställd. I jämförelse med oss här hemma där vi båda är studerande trots åldrar på 24 respektive 26 år. Dock hinner sambon bli klar precis lagom till ungen (förhoppningsvis) tittar ut. Men åldern har ingen betydelse. Jag anser inte att ett föräldraskap sitter i åldern. :)

2019-09-17
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader

Tack! Och stort grattis till er också! :)
Jag har dessvärre fått henne som barnmorska, fick hem brevet under veckan med bokningen och det var hennes namn.. samtidigt försöker jag tänka att hon kanske bara lät väldigt dömande för att hon har ett visst tonläge, kan ju vara olika i verkligheten när man kan läsa av signalerna mer. Så får ge det en chans, men blev lite nervös inför hela mötet pga bemötande över telefonen. Som tur väl kommer sambon följa med.

2019-09-17
Bfmaj20
Bfmaj20

Grattis till graviditeten! :)
Fy vilken tråkig och fördomsfull människa! Själv är jag 24 år, men var 23 vid tillfället då jag ringde MVC första gången. Vi väntar också första barnet men aldrig att jag fick det bemötandet. Här var det mer "va roligt, grattis!" och när jag sa att det var oplanerat så svarade hon bara "Ja, det brukar oftast vara det". Sen anser inte jag att hon har någon som helst anledning att fråga hur länge du och den blivande pappan känt varandra, oavsett om ni känt varandra i 1,5 år eller i 10 år så kan man ändå bli stående ensam i slutändan. Mig ställde de inga frågor utan bokade in ett besök bara och gav information om vad jag skulle förbereda mig med.

Men är du säker på att du fått barnmorskan du pratade i telefon med? När jag ringde så blev jag tilldelad en annan barnmorska, alltså inte den som jag pratade i telefon med. Om inte så tycker jag absolut du ska byta om du känner för det!

2019-09-17
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...