App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

1 åring somnar inte själv

Behöver råd för hur vi ska få vår 1 åring att somna av egen maskin i sin säng. Har behövt vagga honom sen han föddes i princip men det börjar bli ohållbart att göra det 3 gånger om dagen. Han tycker det är lek om man lägger honom i sängen även om han är trött och börjar skrika eller gråta så fort man går ut ur rummet. Så vad gör man?

2019-09-16
Emmelajah90
Emmelajah90
Barn på 2 år och 1 månader

Jag gjorde lite som de andra, småsjöng,nynnade och buffade eller klappade. Sov räv vid sidan av sängen ibland.

Klart att det blir längre nattningar ibland men det får man ta.

Jag tar ofta dagssömnen utomhus i vagnen om det inte är hemskt regnväder eller blåst, för då somnar hon väldigt fort där.

2019-09-17
ma78
ma78

Vi gjorde som Lojjsan_ från 6 månader började vi att lägga ner dom vakna i sin säng det gick bättre än förväntat..Men klart det var ledsamt vissa gånger men då är det tröttheten som talar och det är ju inget hemskt dom är med om. Så man får bara bestämma sig att man ska ta sig igenom det även om det är jobbigt vissa gånger. En slurk med ersättning och nattsnutten får dom när vi lägger ner dom. Vi introducerade även en speldosa med en melodi som vi alltid sätter på. Vi är alltid kvar i rummet tills dom somnat, klappar och buffar lite om det behövs. Det går upp och ner med insomningen ibland går det jätte lätt och ibland är dom inte sugna på att somna fast att dom är trötta och nu när dom kan stå upp och kasta snuttar och filtar så är det ju jätte kul. Men vi finns alltid vid deras sida tills dom somnat och guidar dom till att somna om det behövs 😊

2019-09-16
Emaliie
Emaliie

Min tjej är 5,5 månad o jag hade samma 'problem'. Jag bestämde mig för att ta några tuffa kvällar, och få henne att somna själv. La henne i hennes säng, med napp och filt, och började sjunga, gunga och klappa lite. Hon blev ledsen men första kvällen somnade hon efter 25 min, andra kvällen 15 och sen mindre o mindre tid. Nu efter en vecka somnar hon på 1 minut när jag lägger henne när hon visar tecken på trötthet , även dagtid. Somnar hon inte är hon oftast för pigg o då får hon ligga o leka en stund o när hon börjat låta ledsen går jag in igen o ger nappen o då somnar hon. Jag har inte låtit henne ligga och gråta/skrika ensam, utan visat att jag varit där genom att hålla en hand på henne o vagga lite, samt tyst sjunga.

Tack och lov 'panik-skrek' hon aldrig och det blev inte så jobbigt som jag trott, men jag kanske hade tur:)

2019-09-16
Lojjsan_
Lojjsan_
Gravid i vecka 31

Oj vad jag kan relatera till detta. Väntar tålmodigt på lite tips jag också 😋

2019-09-16
JaAj
JaAj
Barn på 3 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...