App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vända bebis framåt i sele och byta till sittdel i vagn?

Hej, Min son blir fyra månader om en vecka, sedan han föddes har han avskytt liggdelen i vagnen men älskat att bli buren i sele. Numera är han väldigt nyfiken och vill se allt och alla, vilket resulterar i att inte ens selet (han har hittills varit vänd mot oss) fungerar. Han är relativt stabil i nacken, dock ganska lång och smal. Min fråga lyder därför: När kan jag vända honom framåt i selet och byta till sittdelen egentligen? Jättetacksam om ni vill delge era upplevelser.

2019-09-15
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Precis som Cad17 skriver. Är inte ergonomiskt att sitta framåtvänd i sele. Bebisen bör sitta med en lätt C-kupad rygg och M-position (rumpan lägre än knäna) med benen för att det skall vara ergonomiskt för barnet.

2019-09-21
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Ergonomisk för mamma och pappa men hur kan det vara ergonomisk för barnet när ryggen blir översträkt? Även om de stöter att benen inte hänger rakt ner.

2019-09-20
Cad17
Cad17
Barn på 1 år och 6 månader

Fast det finns ju ergonomiska bärselar på marknaden idag, även för framåtriktande. Ergobaby och beco gemini är två exempel.

2019-09-20
Mammatillgullisen
Mammatillgullisen
Bebis på 10 månader

Hej,

Egentligen ska man aldrig sätta barnet framåtriktat i bärsele! (Tråkig att BabyBjörn visar det i reklamen.) Det är inte ergonomiskt för barnet eftersom det sitter inte i den naturliga grodposotionen (titta även t.ex. här http://pasmallen.nu/ergonomiskt-barande/). Titta först på ryggen. Hos små barn är den mer eller mindre rak och blir som dubbel s när de börjar gå. Hur ser din mage ut? Den är vanligtvis ju lite rund. Och så blir barnet översträckt och trängt i en onaturligt position. Ytterligare hänger benen rakt ner som är inte bra för höftutvecklingen. Du kan försöker bära barnet lite högre upp på ryggen. Så kan det se mer. Jag kan även rekommenderar en så kallad ringsjal (om det inte blir jätte långa promenader). Då sitter barnet på höften och ser betydligt mer än framför bröstet.

2019-09-19
Cad17
Cad17
Barn på 1 år och 6 månader

Jag har satt bebis framåt i sele när jag ansett att bebis varit tillräckligt stark i nacken. Vi har satt de stora i sittdel till vagnen runt 4 månader.

Det är bara att prova och se hur det går. Funkar det inte så är det bar att byta tillbaka och pröva lite längre fram.

2019-09-17
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Kommer inte riktigt ihåg hur snart vi bytte till sittdel för våra barn men nr 2 och 3 ville inte ligga speciellt mycket efter att de kunde sitta och bägge var ganska tidiga. Jag pallade upp runt med kuddar och sen kan man som flera sagt ha lite lutande läge.

2019-09-16
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vi bytte till sittdel när sonen va 4månader för han blev för lång för liggdelen. Såg till att stötta upp om han satt i det ”raka” läget men hade honom oftast på lite lutning i början :)

2019-09-16
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37

Du kan nog lägga han framåt i selen direkt. Sittdelen beror lite på hur han egentligen sitter , men ni kan ju testa med att se om han verkligen kan sitta bra i sittvagnen. Man behöver inte ha ryggstödet helt rakt i sittvagnen utan han kan halv ligga kanske det skulle funka?

2019-09-15
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...