App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sugklocka är bestämt

Hej, jag behöver råd och erfarenhet. Jag är i v.36 och förlossningen börjar närma sig. Tyvärr efter otrolig smärts i rumpa ben (var vid sjukgymnast och läkare som trodde det var foglossning) visade det sig att jag har en 20cm djup ven trombos (propp i låret/ljumsken) Ska nu på måndag träffa en förlossningsläkare som ska ha en plan för hur min förlossning ska gå till. Jag tar höga doser Fragmin, så kjesarsnitt och ryggmärgsbedövning är nästintill uteslutet. När jag låg inne på sjukhuset pratade de om att vid tidigt skede använda sig av sugklocka då de inte vill riskera att jag tar i under krystvärkarna (kan frigöra proppar som sticker iväg till hjärta/lungor) Har någon varit med om detta tidigare? Innan detta har jag varit chill och tänkte jag tar förlossningen som den kommer. Men nu är jag skraj och hittar ingen information om detta. Finns bara att sugklocka används när man inte orkar längre eller bebis är stor. Finns det någon som genomgått detta, snälla berätta hur din förlossning var? Hjälp !

2019-09-14
aprikoser
aprikoser
Bebis på 5 månader

Hej,
Min dotter föddes med sugklocka pga lång och utdragen förlossning. De bedövade så jag hade inte ont. Huvudet blir ju som sagt lite annorlunda form på men det återfår sin riktiga form efter ett tag.

Jag är nu oxå i v 36 och går på fragmin men jag hade "bara" en ytlig blodpropp i benet. Jag ska träffs läkare på måndag och diskutera förlossningsplan plus att gå över till en lägre dos. Vad jag förstått det som så är det ju som sagt eda man inte kan ta beroende på när man tog sista sprutan.
Jag tror inte du ska behöva vara orolig för när de använde sugklocka på mig så bedövade de först och sedan klippte de så allt var väldigt kontrollerat hela tiden.
Passa på att ställa alla frågor du har till läkaren så att du kan känna dig trygg inför förlossningen.
Lycka till!

2019-09-14
mhe1985
mhe1985

Hsr ingen erfarenhet om just din situation men min förlossning slutade med sugklocka då bebisen inte ville komma ut å jag blev för trött i slutet. Så det jag iallafall kan dela med mig är att huvudet kommer inte att vara rund (ingen panik) de lite olika huvud till huvud. Men för min del för min pojke blev hans vänstra del av huvudet helt platt. Av sugklockan. Aa helt platt och jag blev lite skraj. Men jag gjorde sllt för att hans huvud ska växa runt. Så jag byta sida varje gång han sov la jag hans huvud åt sidan. Höger vänster höger vänster rak. När jag började bada honom så masserade jag lätt hans huvud med. Använde mössor som har band att knyta så den inte sluta åka av hela tiden. Efter 1 månader ca. Va hans huvud helt normal rund och fin.

2019-09-14
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Förstår din oro men har tyvärr ingen erfarenhet att dela med mig av. Låter som att du inte fått riktigt all den informationen av vården som du behöver för att känna dig trygg inför förlossningen. Bra att du snart har ett samtal med förlossningsläkare. Kanske även få möjlighet att få prata med anestesiläkare om smärtlindring? Tänker att förlossningsläkaren kanske har en dialog med narkos och koagulation inför förlossningen.
Jag arbetar inom vården men det är inom ortopedi, ingen erfarenhet av förlossningsvård. Vissa antikoagulantia måste sättas ut inför operation som Waran och så följer man upp med prover. De som har en Waran behandling får oftast då Fragmin istället.
Vi ger Fragmin i förebyggande syfte till patienter med stora frakturer innan operation eftersom att det finns en risk för blodproppar. Brukar ofta vara minst 12 h innan op men då brukar det vara lägre doser, 2500-5000 IE. Patienterna får även fortsätta med Fragmin några veckor efter op förebyggande. Misstänker att du kanske har dosen 10 000 - 25 000 IE. Fråga läkaren om ev möjlighet att hålla upp Fragmin kort innan förlossning för EDA/SPEDA? Om snitt är helt uteslutet? Sövning? Blödningsrisk? Smärtlindring? Kanske känns lite tryggare att göra upp en plan A och B med läkaren innan. Har som sagt ingen erfarenhet eller vidare kunskap var det gäller förlossningsvården.
Skriv ner frågor som du tar med dig till samtalet, kan vara svårt att komma ihåg allt där och då. De måste ju ha en rutin inför förlossningar där modern har något trombosprofylax.
Tänk på att upp och rör på dig så snart som möjligt efter förlossningen.
Grattis till bebis!

2019-09-14
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...