App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Storlek på kläder och hur mycket av varje

Hej! Väntar mitt första barn med BF den 6/12 och känner att det börjar bli dags och köpa kläder. Men vilken/vilka storlekar ska man köpa? Hur mycket i varje storlek? Och framför allt vad behöver man för kläder?

2019-09-14
Maddek93
Maddek93
Bebis på 3 månader

Tack allihopa för bra tips! Ska göra mig en lista på vad vi ska handla 😊

2019-09-15
Maddek93
Maddek93
Bebis på 3 månader

Mitt hetaste tips är omlottbodys! De flesta bebisar ogillar att dra saker över huvudet. Jag har precis fått min tredje dotter och har sparat alla kläder från dotter 1 och 2, men ångrar att jag inte med dotter nr 1 visste att omlottbodys är det bästa!

2019-09-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Åh vad kul! Finns så mycket fint till små bebisar nu till hösten och vintern. Köp inte för mycket i små strl, de växer så snabbt och de ligger för det mesta still så behöver inte perfekt passform på kläderna😊 Jag köpte några bodys, byxor och pyjamas i strl 56 och de mesta plaggen i strl 62. Dottern var 54 cm lång när hon föddes så plaggen i strl 56 hade hon bara några veckor. Köpte några skärmmössor och babyfilar i bomull. Skor och underbyxor är onödigt till en så liten bebis. Mjuka strumpor och tossor räcker. HM har ofta att man kan köpa flerpack med bodys och mjukisbyxor för en mindre peng. Lindex har fina pyjamas med dragkedja åt båda håll som är smidigt vid blöjbyten. Hade en supermysig lite varmare dress i pile med tillhörande vantar, tossor och mössa till vintern som dottern hade på sig i åkpåsen i vintras. Köpte den i lite större strl då hon hade kläder under och att den skulle kunna gå att ha en bit in på våren med.

2019-09-14
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32

Pyjamas med fötter och utan fötter. Helst med dragkedja i storlek 50 men kanske fler i 56😊Sedan är onepiece jättebra med😀Nån varm hjälmössa med. Gratttis🍀

2019-09-14
8kee6
8kee6

Grattis till bebis! :) Första tiden använde vi nästan bara pyjamas, såna med dragkedja var toppen! Köp både storlek 50 och 56. De små växer så fort och bättre kläderna är lite stora.

2019-09-14
Dotter på 4 mån
Dotter på 4 mån
Bebis på 13 månader

Beror på hur stor bebisen är när hen föds. Vi hade ganska mycket i storlek 50 och kunde använda det under de första två månaderna. Storlek 56 kunde han ha upp till ca 4 månader (byxor i 56 upp till 6 mån). Men då var han ganska liten och är fortfarande smal så byxor blir för oss för korta när de passar bra i midjan. Skulle väl säga att man behöver ett par bodies, byxor och strumpor samt pyjamas. Beror såklart på om man har tvättmaskin eller inte.

Vår bebis föddes i början av januari och vi hade en fleeceoverall och en fodrad åkpåse i vagnen, det tillsammans med mössa räckte bra som ytterkläder under vintern/våren.

2019-09-14
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader

Såg nu att du hade bf i december, då behövs en varm åkpåse.

2019-09-14
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jättesvårt att svara på eftersom ingen kan veta hur stort barn ni kommer få. Vi har t ex aldrig använt storlek 50, då våra barn var 55 resp 53 cm vid födsel. Generellt kan man väl iaf säga att det inte behövs så mycket i de minsta storlekarna. Speciellt inte om ni har egen tvättmaskin. Vår första var en kräkis och bytte body två gånger om dagen, andra var inte kräkis och kunde ha samma body i tre dagar.

Jag skulle säga: skippa storlek 50 (man kan vika upp ärmar och benslut om det skulle behövas) och skippa pyjamaser med fötter (iaf om det finns en möjlighet att bebisen har stora fötter). Pyjamaser, bodys, byxor och strumpor behövs. Och så ytterkläder till höst och vinter (kanske inte till hösten, men en åkpåse iaf).

2019-09-14
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...