App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur lång tid tar det från första stegen till bebis börjar gå?

Min son tog sina första steg i juli när han var 13 månader. Sedan dess har han tagit ett par steg här och där, men nu är han snart 15 månader och det känns inte som att han kommer börja gå inom det närmaste... Är det någon annan som har erfarenhet av att det tagit lite längre tid mellan först stegen till att bebis går själv?

2019-09-13
Mikaelabe
Mikaelabe

Har ingen erfarenhet för hur egentligen man ska göra. För min pojke från första steget tog det några månader faktiskt , han ville bara gå men kunde inte själv sä då fick jag hålla han i handen i kanske 2 månader? Så det va ganska jobbigt med tanken på att han inte ville sitta och att han inte kunde gå själv. Så jag va tvungen att bara hålla hans hand. Tills en Dag det släppte han började resa sig själv upp och ta enkla steg bara, från dess tills han gick helt utan mig tog det då ca 3 veckor. Så kanske kan du hålla han bara i handen och inte bära. Så han går själv med dig hand i hand tills han kanske tröttnar och släpper din hand och motvilja sig själv med att ” nu ska jag gå”
Förstår de där med tyngden.. jag valde att typ jag ska bara hålla dig i handen och vi ska gå. Inte bära. Så jag tog Min tid hur långt tid det än tog. Pågrund av hans tyngd och min rygg. Så när han inte ville sitta i vagnen dä va de okej vi ska gå hand i hand. Han blev trött så in i vagnen igen.

2019-09-14
Leab
Leab

Skulle inte säga att det är något jag stressar över, har läst att upp till 18 månader räknas som normalt så han har ju tid kvar så att säga. Men när vi t.ex. går i affären eller hem från förskolan så blir han jättearg av att sitta i vagnen så det brukar sluta med att jag bär honom. Han har börjat bli ganska tung och det känns i ryggen, kunde vara en avlastning om han började gå själv känner jag.

2019-09-13
Mikaelabe
Mikaelabe

Det kan dröja länge eller gå snabbt. Min mellantjej ville bara gå om jag höll henne i handen, och det pågick säkert under minst 6 månader, lilltjejen som är 21 månader nu hon springer snart.

Äldste pojken kröp inte innan han var 11 månader och han kunde gå först när han var 22 månader.

Alla är vi olika och det går inte att jämföra med andra. En del lär sig prata ordentligt innan de kan koncentrera sig på annat. Eller motoriskt innan talet.

Det kommer, ta det bara lugnt.

2019-09-13
ma78
ma78

Hur kommer det sig att du känner dig stressad över att barnet inte går mer än? Ge det tid, det kommer. Har hen tagit ett par steg så vet hen hur man gör och då krävs bara tålamod.

Själv har jag ett barn som snart är 3 år och knappt går, han kunde knappt stå självständigt fören 2 års ålder och tog sina första steg ett tag efter de. Dock pga en skada från förlossningen. Så jag kan inte förstå varför du stressar. Njut av ditt barn. Fokusera på det positiva. Hen är inte gammal alls. Det kunde vart så mycket värre än att hen inte tar fler steg. Vill inte låta negativ, men vad gör det om 10 år?

2019-09-13
Vickan93
Vickan93
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...