App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Minskade fosterrörelser?

Hej på er! Är gravid i vecka 23+1 idag och tror jag har upplevt minskade fosterrörelser senaste två dagarna men vet ärligt inte om jag överreagerar. Senaste veckan har plutten haft disko där inne varje kväll innan läggdags men senaste två dagarna har jag tyckt att det inte varit lika tydligt. Jag tror jag känt nått men inte så tydligt som tidigare. Ska tillägga med att moderkakan ligger i framvägg. Har någon upplevt liknande innan? Tror ni jag överreagerar?

2019-09-12
ememe92
ememe92
Bebis på 2 månader

Jag har oxå min moderkaka i framvägg. När jag va i v.31 så upplevde jag minskade fosterrörelser jag med och tänkte inte så mycket på det då jag ändå kände henne i magen (men att det inte var lika intensivt som det har varit innan). Efter nästan 3 dagar med minskade/slöa fosterrörelser så började jag bli orolig och minns att min barnmorska sagt till mig att ringa förlossningen och prata med dom vid minskade fosterrörelser. Så jag ringde dom (detta var sent på kvällen) och dom ville att jag skulle komma in direkt för CTG.
Allt var bra! Hon hade bara gottat in sig i lite. Och oj va lugn jag blev efteråt.

Det är inte värt att gå hemma och vara orolig och stressad över detta. Ring till 1177 och berätta din oro, dom kommer hänvida dig till en förlossningsmottagning eller gravidakut och ge dig ett nummer du ska ringa. Det finns ingen som kan säga "det är säkert ingen fara" för det är ingen som vet vad som händer inne i magen på dig. Hellre ring en gång för mycket än att ringa en gång för lite.

2019-09-14
jenru19
jenru19
Bebis på 4 månader

Tror inte du behöver oroa dig. Dem i magen kommer också in i olika faser. Och dem vänder sig så det kan vara att ben o armar är emot din rygg. Så länge du känner något.
Är du jätte orolig snacka med din barnmorska

2019-09-13
paula
paula
Gravid i vecka 19

Rådet är alltid att kolla upp det om man inte tycker att man känner lika mycket som vanligt, men jag förstår dig, jag har heller aldrig kontaktat vården om jag inte känt att det inte varit absolut nödvändigt. Jag har 3 barn och kan känna igen din beskrivning, men har aldrig kollat upp det och efter nån dag eller två så har bebben börjat sprattla som vanligt igen. Jag har hört att de kan ha "vilo-perioder" före eller efter de har ett "utvecklingssteg" i magen. Mitt råd är alltså att du ska kolla upp det, men personligen hade jag förmodligen inte gjort det så länge jag känt bebisen varje dag.

2019-09-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Du överreagerar inte. Jättebra att du är uppmärksam på hur barnet är i magen och hur det varierar över dygnet. Är du orolig/fundersam så kontakta MVC och be om att få komma in och lyssna på bebisens hjärtljud. Gjorde det också under graviditeten då jag upplevde att min vilda unge varit lite för lugn under några dagar men det var ingen fara. Var i den veckan ungefär med så blev hänvisad till MVC av förlossningen. Efter en viss vecka ska man söka sig till förlossningen istället, kan vara olika riktlinjer så jag kan ha fel.
Ring och prata med dem. Ska alltid lita på sin ”magkänsla” och inte känna att man överreagerar. Behöver inte vara någon fara men alltid bra att kolla upp det istället för att oroa sig.
Grattis till bebisen!

2019-09-12
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...