App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma

Våran son är 9 månader imorgon, och jag har tänkt att sluta amma nu i helgen. Han ammar sällan på dagarna längre, men han ammar mycket på nätterna (mest snuttande) och det börjar bli jobbigt med alla uppvak. Hur har det gått för er när ni har slutat amma? Och hur lång tid tog det innan er bebis vande sig vid att inte amma nattetid? Pappan ska ta nätterna nu framöver och jag ska sova i ett annat rum, så vi kommer sluta tvärt med amningen, men jag är rädd att han kommer bli så ledsen☹️

2019-09-11
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Kan lova dig att det kommer gå superbra. Det är det bästa sättet med att sluta med trygghets suttandet. Att sova med pappa en vecka eller 2.

2019-09-13
paula
paula
Gravid i vecka 19

Åh hoppas det blir samma för vår son, att detta leder till att han kommer sova hela nätter🙌🏼
Uppdaterar hur det gick senare, tror nog att jag kommer tycka att det är jobbigare än vad han tycker förmodligen🙈
Men försöker tänka att det är mest för hans skull också, för att inte vakna titt som tätt och vilja somna om med tutten..

2019-09-11
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Jag slutade amma min pojke när han hade precis blivit 9 månader. Förväntade mig världskrig i flera dagar. Så kvällen jag bestämde mig vaggade jag honom till sömns istället för att amma, sen vakna han och va ledsen och protestera i ca 3-4 timmar, sen gav han sig.
Sen efter den natten sov han hela nätter, vaknar aldrig. Bara enstaka tillfällen om han varit törstig, men då är det bara ge vatten och sen är det bra. Annars om han vaknar somnar han om själv.
Blev så lättad och glad att det bara höll på en natt. Va ju lite trött efter 9 månader med vakennätter med amning😅 så att sluta amma på natten va det bästa jag gjort 👌

2019-09-11
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Vår dotter är snart 8 månader och jag vill med sluta amma. Dock är det ända sättet att söva henne på! Måste orka ta fighten snart🙂Jag tänker jag kan erbjuda napp på natten å ha henne nära men ha på mig t-shirt. Lycka till å berätta hur det går!

2019-09-11
8kee6
8kee6

när jag slutade amma vår son så erbjöd vi bara vatten på natten när han vaknade. Första natten eller två tog pappan men sen delade vi. Efter någon vecka verkade inte sonen tycka att det va så roligt att vakna bara för att få vatten på natten så då började han sova hela nätter. Det har hållit i sig med hela nätter (peppar peppar) och nu är han 15 månader. :)

2019-09-11
Linapålinjen
Linapålinjen
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...