App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förskoleplats, hur lång tid ca?

Vet att denna fråga är svår att svara på.. men är det ngn här inne som vet hur de går till med förskoleplats? då menar jag hur länge man väntar i kön.. t.e.x om man har siffran 300 i kön? Har ringt o frågat sthlm stad och de vet ingenting heller. När kom era barn in från det att ni anmälde dem i kön? Jättetacksam för alla svar 🤗

2019-09-10
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Jag bor i Stockholm och har kunnat följa köplatsen. Fick besked tre månader innan start och vi fick vårt förstahandsval. Bebis kommer vara 1 år och 3 månader vid start och har stått i kön sen 6 mån.
Du har ju platsgaranti så du är garanterad en plats 3 mån från det du söker, dock behöver det inte bli den förskola du valt.

2019-09-13
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Det går inte att svara på din fråga utan mer bakgrundsinfo. Sen är regler kring det där olika från kommun till kommun. Jag tror dock att det oftast är så att barnet erbjuds andrahandsvalet om man inte får förstahandsvalet, men att man ändå står kvar i kön. Sen beror det på när du har önskat en plats. Det är ju bara på sommaren som en naturlig avflyttning sker och frigör många platser. Det kan därför vara svårare att få en plats mitt i en termin eller vid årsskiftet.

2019-09-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag vet att man ska anmäla 6 månader innan och få då förskoleplats. T.ex jag anmälde min 6 månader innan att han skulle börja i oktober men jag flytta fram det till januari så det va inga problem han börjar i januari 2020. Dem sa aldrig till mig vilken kö vi ligger i bara typ, ” aa men då flyttar vi fram det så börjar din pojke i januari”. Dock är detta inte i Stockholm så vet inte exakt hur det fungerar där

2019-09-10
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...