App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

HJÄLP! Möhippa och gravid?

Jag är gravid i v.5 och är inte riktigt redo att berätta för utomstående om detta ännu. Jag är bjuden på en möhippa(inte jag som gifter mig) om två veckor. Vi ska åka utomlands och blir borta hela 4(!) dagar! Vad i hela friden gör jag med alkoholen? Förfester kommer där bli, och helt säkert någon form av dryckesspel innan utgång. Är inte penicillin och antibiotika kur väldigt genomskinligt?

2019-09-07
Gravid i vecka 36

Man kan väl bara säga att jag har bestämt mig för en vit period just nu. Man kan ha lika roligt som nykter, kanske att du har ingått ett vad med någon om att vara "vit" längst.

Ja det är svårt det där med alkohol. Alla verkar ta det för självklart att alla ska dricka.

2019-09-11
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Ts skulle utomlands i 4 dagar, förutsatt att hon inte bor i Malmö och att utomlands betyder Danmark så kan det bli svårt att köra. Bra tips annars! Hade tyvärr inte funkat för mig då jag inte har körkort, hahaha. ;)

2019-09-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Kör dit eller säg bara att du ska köra. Fungerade för en av mina vänner. Alla vet att man inte dricker när man ska köra bil.

2019-09-10
RosannaM
RosannaM

Du kan säga att du tar Zidoval mot en infektion (används mot bakteriell vaginos), det är ett antibiotika som har antabuseffekt (störst risk när man tar tabletter men kan inte uteslutas vid annan användning). Så då kan ingen tjata eller undra över att du inte dricker alkohol.

2019-09-08
emc85
emc85

Oj vad jobbigt, förstår att det är ett jättebekymmer. Men du har ju begränsat med alternativ: 1. säga som det är. 2. Säga att du blivit nykterist. 3. Fejka att du dricker (alkofritt vin etc). 4. Köra med penicillin-kuren (ska du ex säga att du har uvi kan du ju tänka på att gå på toa lite extra, vilket du kanske iof gör nu med tanke på att du är gravid). Även om folk misstänker nåt så får de väl göra det då, du behöver ju inte bekräfta deras misstankar ändå.

2019-09-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...