App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp! Alla vill spendera julen med oss för vi ska få vårt första barn.

Blir så förvirrad och känner mig hjälplös. Vi väntar vårat första barn den 27 september och ikväll så kom den stora frågan Min pappa va och hälsade på och frågade vad vi hade för planer på julafton Har inte firat med dom på flera år pga av att jag har jobbat varje jul Men denna jul så är jag ledig och nu kommer situationen Min sambo har en tradition att han alltid är hos sina föräldrar på julafton och att jag åkte till min mamma efter jag slutat och så mötes vi hos vänner på kvällen. Men nu kommer min pappa och säger att han vill fira jul med oss Så alla vill fira jul Jag känner att det blir för mkt att åka mellan 3 familjer med en 3 månaders bebis och min pappa bor 3 timmar bort så Hur ska man dela upp det?? Min sambo säger att han ej tänker ändra sina rutiner och ta med sig bebis till hans föräldrar och då blir jag arg för jag Vill oxå fira med min sida Så hjälp hur Ska man göra?? 😵

2019-09-07
Ellabella91
Ellabella91
Bebis på 5 månader

Jag tänker såhär, det är inte så himla viktigt att man träffar alla släktingar just den 24 dec. Man kanske kan hälsa på någon till Lucia, någon den 23 dec och någon den 25 dec. Det viktigaste är att bebisen och du mår bra och ni behöver troligen lugn och ro. Vad blir lugnast för er? Själv stannade vi hemma första julen med nyfödd bebis. Släktingar fick titta in en liten stund om de ville. Vi fikade och gav varandra julklappar och inget mer.

2019-09-19
Maja 85
Maja 85
Bebis på 15 månader

När man har familj får man lära sig kompromissa men också tänka på vad som passar sin egna familj bäst! Skapa en ny tradition hemma hos er?😊

2019-09-07
8kee6
8kee6

Börjar med att åka till en "samling runt krubban".

Man får skapa egna traditioner. Vi firar dagen hos svärföräldrarna som bor väldigt nära och stannar över fika, sen måste vi hem och utfodra kor och tjurar och sen firar vi lite eget med klappar och mat själva efter det.

Har nåt år bjudit en del av min familj någon annan av juldagarna men inte varje år.

2019-09-07
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

När man får barn så måste man skapa sina egna traditioner. Vi har haft 2 jular med barn nu och har varit med respektive familj på julafton varannan gång och juldagen varannan, så vi firar två jular. Innan barn delade vi på oss under julen. Är väldigt egoistiskt av din partner om han inte kan tänka sig att ändra sina traditioner. Ni måste sätta er ner och prata igenom hur ni ska göra.

2019-09-07
emc85
emc85

Håller med alla ovan. Fick barn den 30/11 och tänkte inte åka runt oavsett tidigare traditioner, de som ville kom till oss under julhelgen, och de fick ta med saker till ett knytkalas med julmat. Folk måste förstå att man inte orkar flänga överallt.

2019-09-07
Johannaske
Johannaske

De som vill kan komma till er. Måste någon stanna över natt pga lång resväg kanske ni har plats eller så kanske det finns ett hotell eller vandrarhem i närheten? Vi har 4 timmar till mina föräldrar och ca 7 timmar till mina svärföräldrar. Vi har tidigare åkt till dem vartannat år över julen, men förr året var vi nyinflyttade i vårt hus och ville fira första julen i huset, då kom mina svärföräldrar till oss. I år kommer vi ha en 6 månaders bebis (plus våra andra 2 barn) och då kommer min familj till oss. Inga problem och ingen hänger läpp. Det fina med att bli vuxen, man får faktiskt bestämma själv och behöver inte göra som alla andra vill hela tiden. :)

2019-09-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag håller med föregående, vill alla träffa er så får de väl komma till er. Ingen kan förvänta sig att ni flänger runt en massa med en liten bebis! Ha ett knytkalas så slipper ni stå med maten också.

2019-09-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Nu är de dags att ni skapar egna traditioner för er lilla familj. Kan inte alla komma till er? Då vi hade första julen sa jag att första julen åker jag ingenstans. De som vill vara med oss är välkommen. Och vi hade uppdelat. Några kom på dagen och några stannade tills kvällen. När bebisen kommit förändras allt och man måste kompromissa. Om de så är du och din sambo eller övrig familjer.

2019-09-07
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...