App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

ATT SLUTA MED BLÖJA

Hej! Jag har två barn en pojke ,en flicka , min som fyller 4 år i november 2019 och jag försökte lära honom att när han är kissnödig går till toaletten, men tyvärr han lyssnar inte och vill inte gå på toan ibland. När jag frågar och påminner honom han alltid säger att han behöver inte kissa och skriker blir arg. Lyckades inte helt att sluta med blöja, under dagen han glömmer att gå på toan och kissar på sig och när han sover ibland måste ha blöja annars kommer kiss överallt särskilt under natt. Jag blir ledsen när jag ser att dem andra barn i hans eller yngre är blöjfri och jag kämpade med den när han var 1/5 år gammal och fick inte resultat jag ville. Vad ska jag göra? Hur ska jag lära min tjej då? hon är 2/5 år gammal. /sofia

2019-09-04
lernia
lernia
Barn på 2 år och 11 månader

Hej!

Jag kan varmt rekommendera boken "potträning på 3 dagar", helt suverän bok som hjälpte mig enormt!
Vi tog bort dag och nattblöjan med en gång, slutade med kvälls vällingen också då nattblöjorna rök, och det gick hur bra som helst! Torr både natt och dag efter en vecka och idag har det gått tre veckor utan olyckor sen vi startade!
De första tre dagarna använde hon pottan men hon var inte så bekväm med det, så hon valde själv att gå på toan istället, vi har en toaring som hon använder.
Boken hade bra information samt steg för steg i de olika faserna, samt massor med tips! Köpte även boken "eine slutar med blöja" som komplement och det var en uppskattad bok!

2019-09-07
lillafiluren
lillafiluren
Barn på 3 år och 5 månader

Vi hade inte några problem med blöjfriheten så tyvärr har jag ingen egen erfarenhet men jag tänker att ni kanske ska släppa det hela med fyraåringen. Jag skulle försöka fokusera på att få 2,5-åringen blöjfri och hoppas på att storasyskonet liksom hakar på, man vill väl inte vara sämre än sitt yngre syskon liksom.

2019-09-05
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Har en flicka som är 4 och har precis fått henne att sluta med blöja nu i sommar. Hon har blivit lovad ett besök på ett lekland när hon klarade en månad utan allt för många olyckor. Den första veckan så tvättade jag konstant efter att ha bytt kläder 6-7 ggr varje dag.

Det blev en sporre att klara av det och numera händer inte så många kissolyckor. På natten så ville hon sluta med blöjorna och det har fungerat bra, jag går och sätter henne på pottan efter stt hon sovit ca 3 timmar och ibland nån mer gång om jag själv är uppe.

Jag har köpt massor av plastad frotte(skapamerse har den i metervara och 150 bred) för att skydda madrassen.

Jag fick med hennes lillasyster på att bli blöjfri när hon hade kollat in storasyster några dagar. Hon ville själv i den värmen som var i början på sommaren.

Så nu är båda oftast torra.


Så jag tror på något sorts belöningssystem, tex att köpa nåt han länge önskat sig om han klarar av att vara blöjfri på dagtid en viss period. Eller en utflykt eller annan sak han vill göra. När han är så pass gammal så kan man ju resonera lite grann runt det.

Själv försökte jag få stora tjejen torr redan förra sommaren men då var hon absolut mot det så denna gång gick mer smärtfritt.
Lycka till!

2019-09-05
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vår äldsta dotter blev blöjfri nu i somras. Hon är 2,5 år. Vi bestämde oss för att det skulle ske. Sade åt henne att dagblöjorna var slut. Och så var det med det. Sedan var vi hemma 3 dagar och övade. Vi satte en potta i vardagsrummet och en på toaletten. Vi gjorde upp ett belöningssystem. Att hon fick ett klistermärke att klistra i en bok för varje gång hon lyckades kissa eller bajsa på pottan. Och hon fattade snabbt grejen! Efter några dagar var hon blöjfri dagtid. Ibland händer det olyckor. Att hon har för roligt så att hon glömmer bort att gå på pottan. Men annars har det fungerat galant!

2019-09-05
Okonkret
Okonkret

Vill tillägga att ta bort blöjan helt på natten eller ha blöjan på varje natt! Annars blir han förvirrad och kommer kissa ner sig när blöjan är av. Bara att bestämma sig😊

2019-09-05
8kee6
8kee6

Hej. Vår pojke var blöjfri dagtid vid 2,5 års åldern. Han fyllde 4 i november 2018 och slutade med nattblöjan i våras. Hans blöjor har alltid varit överfulla och ibland har vi fått byta mitt i natten. När vi slutade med blöjan så var det mycket olyckor ( rekommenderar köpa madrasskydd eller frottélakan som är kissvänliga) Vi märkte att han sover bättre när han är naken, annars verkar kroppen tro att blöjan sitter på. Det händer fortfarande olyckor men bara nån gång i månaden. Ha tålamod säger jag och håll dig lugn. Kanske ett belöningssystem kan funka om han kissat på toan dagtid? Blir det inte bättre så ta hjälp av BVC så det inte är något annat bakomliggande. Lycka till🍀

2019-09-05
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...