Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur gjorde ni kring dop?

Hej! Jag har funderat på det här med dopet. Vi vill gärna döpa vårt barn, eller jag vill gärna och min man känner väl att det inte spelar någon roll. I min familj är det väldigt viktigt med dop men normalt är det väldigt litet, bara närmsta familjen i princip. De dop min mans sida haft har inkluderat avlägsna släktingar, bekantskaper och tom arbetskamrater. Hur har ni som döpt valt att göra? En annan sak som vi diskuterar är platsen för dopet. Jag vill gärna döpa i samma kyrka som vi gifte oss i, en släktkyrka i Kalmar. Vi bor dock i Östergötland och maken är en bra bit uppifrån. Jag vill gärna döpa i Kalmar eftersom vi har band dit, mina morföräldrar som är gamla kan komma och vi får hjälp att anordna. I Östergötland finns inget av det. Jag är dock orolig att makens familj kommer ta illa upp om vi döper så långt bort från dem (han har inga gamla släktingar i livet och dop har generellt inte varit så viktigt där). Hur skulle ni tänka? Jag känner mig lite fånig som känner att jag inte vill kompromissa om det här, eftersom det är viktigt för mig.

2019-09-04
ememe92
ememe92
Gravid i vecka 25

När vi haft dop för våra barn har vi bara bjudit den närmsta släkten, de är ganska många ändå, + de som är faddrar. Det kanske varit runt 30 personer och det är mer än nog.

Det är väldigt viktigt med dop både för mig och min man. Alla mina syskon har inte kunnat komma beroende på avstånd bl.a.

Vi har haft dop i våran församlingskyrka, lättast så för oss eftersom min man är bonde och djuren kräver sitt både söndag och vardag.

Om man gärna vill komma till dopet så åker man det som krävs. Det måste ju vara familjen som bestämmer tid och plats.

2019-09-04
ma78
ma78
Barn på 1 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...