App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barn med 17månaders ålderskillnad

livet är fullt av överraskningar och efter vår son som nu är 9månader blev till (delvis) av ivf så har vi blivit gravida! Helt oväntat och oplanerat men så extremt välkommet! Någon som sitter på tips, bra att tänka på eller något som kan va värt att veta när man får barn så tätt? 😄

2019-09-04
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Bara att säga grattis. Mellan mina två äldsta barn är det 13 månader mellan och jag kan bara säga att det var helt fantastiskt❤️

2019-09-23
Rebusen
Rebusen
Bebis på 10 månader

Hej jag är gravid med mitt 2 barn och jag kommer ha ca 14 månader

2019-09-22
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 3 månader

Grattis 😊. Vi fick 3 barn med 18 mån emellan, tvillingar. Visst var det tufft med lite sömn, men be om hjälp med det du behöver och prioritera och njut 💕 det är en kort tid livet. Nu är barnen stora, har gemensamma intressen och kompisar och vi får tillbaka allt nu känns det. Ha det bra och njut.

2019-09-06
Nannah S
Nannah S
Bebis på 2 månader

Har 20 månader mellan mina äldsta.

Jag vill trycka på det Ledis mamma sa. att ge gärna storasyskonet lätta uppgifter som att hämta blöjan, hjälpa till vid bad kanske m.m.

Vi hade väldigt skönt eftersom vi kunde lämna storebror hos farmor och farfar en dag i veckan som jag kunde ägna bara åt lillasyster.

Tipset om sele var ju bra det med fast den bebis som jag fick vägrade sele och bärsjal. Till barn nummer tre hade jag en babysitter som fungerade perfekt, från det att bebisen var någon månad.

2019-09-05
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Tack för tipsen!
Angående förskolan, va kul att ni är flera som kunnat ha barnen hemma så länge! För oss så funkar inte det tyvärr, sonen börjar i Januari då jag ska studera fram till förlossningen. Men det ska nog gå bra :D

2019-09-05
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Stort grattis till graviditeten!
Jag har 18 månader emellan mina barn, sonen är idag 3 år och dottern 18 månader. De skolades båda in på förskolan förra veckan.
Vi har haft båda barnen hemma hela tiden, Men haft stor hjälp av min pappa på vardagarna som är pensionär.
Jag har bara positivt att säga om att få barnen tätt! De har väldigt roligt ihop, och jag tror de alltid kommer ha ett speciellt band när de är födda så pass tätt.
Rent praktiskt kan jag tipsa om att skaffa en bra ergonomisk bärsele! Perfekt att ha bebisen i emellanåt när man springer efter det "stora" barnet. Det är intensivt så klart ned barn i så nära ålder, men fantastiskt roligt också!
Lycka till med allt!

2019-09-04
Evanima
Evanima

Hej. Har 16 månader mellan mina och jag tyckte det var lättare än jag trott. Jag hade båda hemma och skolade in dem samtidigt när minsta var 17 månader. Det är mer nu när de blivit större det blir mer kaos, de är så nära i ålder men ändå inte. Ibland glömmer man att de är åldersskillnad (fast de är så täta) Nu fick de en lillasyster i år som nu är 8 månader, det har gått väldigt bra och de äldsta leker mycket ihop så jag och bebisen har mkt tid ihop. Lycka till, kommer få jättebra!

2019-09-04
8kee6
8kee6

Tänk på att lilla bebisen inte förstår när hen kommer till världen så glöm då ”inte (er 17 månader) det jag vill säga att man självklart inte glömmer bort men med all fokus på bebisen kan då stora barnen känna sig övergiven. Försök att ha med stora barnen till allt nära. När han är hemma. Till exempel hämta strumporna eller blöjan åt bebisen osv. För så små barn kan och har lätt att få den där svartsjukan att dem kan bli aggressiva. Så mitt tips är att lägga som nummer etta fokuset på att den stora barnet ska känna sig mer” behövd ” för bebisen än du själv.

Jag har sett att andra som gjort detta har gått så bra för syskonen. Medan andra som inte gjort detta utan lagt mer krav på bebisen som är så liten, att ifall du lämnar 1 sekund själva kan stora bebisen gå och kanske ge en smäll till lilla bebisen. Det vill säga ” svartsjukan för du tagit min plats hos mamman”

Hänger du med hur jag menar :)

Stort grattis iallafall och en fin upplevelse att barnen äe så tajta i framtiden :) lycka till :)

2019-09-04
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...