App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När kommer magen?

Jag är i vecka 16 idag och börjar bli seriöst orolig då jag haft missed abortion tidigare. Har ingen mage alls, känner ingen bula/kula då jag ligger ner och magen är helt mjuk. När syntes det för er? behöver jag vara orolig? (Förstföderska)

2019-09-03
wilmaisabella
wilmaisabella
Bebis på 1 månader

Jag är i vecka 30 och min mage började synas för bara något vecka sen. Måttet på min mage nu är bara 27cm, dom flesta är väldigt stora den här tiden.
Men det beror helt på person till person, sen är jag också förstföderska, du behöver inte alls vara orolig, jag trodde först att det var fel på mig men allt såg så bra ut.

2019-09-09
Wilmaadina
Wilmaadina

För mig kom inte magen förrän efter vecka 20. Min livmoder ligger tydligen ganska långt bak och även när jag var gravid så hade jag inte så stor mage

2019-09-05
Okonkret
Okonkret

Oroa dig inte :)

För mig syntes det inte öht förrens efter v20, och nu när jag är i v37 tror folk jag ska föda till jul!
Min moderkaka ligger framåt.
Alla är olika, men det är preciiiis lika mycket barn därinne i magen din som det är i andras i samma vecka.

Hoppas du får njuta av graviditeten, kram!

2019-09-05
Amaee
Amaee

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-09-05
Amaee
Amaee

Jag förstår att du är orolig! Jag var likadan när magen inte kom, man hade inga känningar och hade inte fått se den lilla på ett tag. Men tänk på att livmoderns placering har betydelse. Ligger din livmoder långt bak så kommer det troligtvis dröja längre innan magen syns eftersom den får arbeta sig framåt mycket mer. Sen är det först runt v.13 som livmodern tränger sig upp ur bäckenet. Varför det vanligtvis syns tidigare på omföderskor beror på att deras muskulatur är slappare sedan tidigare graviditet och kroppen känner igen signalerna. Men för oss förstföderskor är allting nytt och det tar längre tid för kroppen att agera.

Håll ut, magen kommer! :)

2019-09-04
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader

Gjorde ultraljud i vecka 8 och 13, såg jätte bra ut! Men blir jätte nojig då magen är helt mjuk och då jag ligger ner så känner jag inte livmodern. Var underviktig innan så känns som att det ska synas nått nu :(

2019-09-04
wilmaisabella
wilmaisabella
Bebis på 1 månader

Min mage kom inte förrän vecka 23 med första barnet och blev inte riktigt tydlig för andra förrän frammåt vecka 30. Så varierar stort beroende på hur livmodern är lutad, magmuskler etc. :)

2019-09-03
MånensMamma
MånensMamma

Håller med ovanstående att det är väldigt inviduellt. Min mage syntes inte förän i vecka 20 med mitt första barn.

Önskar dig all lycka till!

2019-09-03
FamiljenM
FamiljenM
nyfödd bebis

Nu är det väldigt individuellt, och beror också på kroppsbyggnad. Jag minns inte riktigt när den riktiga "gravidmagen" började synas på mig då jag alltid haft en liten bulle på magen med extra hull, jag hade svårt att avgöra om det var bebismage eller ej. Men i vecka 17 cirka så var magen stenhård på kvällarna, men så fort jag vaknade på morgonen så var den mjuk igen. Nu går jag snart in i vecka 21 och det är först de senaste som jag känt att jag har en gravidmage och nu syns det. Nu kan jag även se vart den lilla ligger genom att dra in magen och ser att en liten bula stannar kvar uppe. Är själv förstföderska så allting är nytt och jag förstår din oro och förhoppning om att få en bebismage snart.

Har du gjort något ultraljud ännu?

2019-09-03
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...