App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hej

Vet någon när det är dax för barn att besöka optikern. Brukar man få nån slags kallelse automatiskt eller hur går det till när det gäller optikern :)

2019-09-02
Leab
Leab

Förlåt för inlägget jag menade självklart inte optiker direkt utan kunde inte sätta ordet när jag just ville fråga. Men som ni alla skriver synundersökning !! HAHA .. bra då vet jag att det går också genom bvc så jag slipper tänka på om det va till just någon. Tack för era svar och sorry för att det blev fel haha

2019-09-02
Leab
Leab

Vid 4-årskontrollen på bvc gör de syntest. Hos oss fick dottern en platta med 4 bokstäver på och en lapp för det ena ögat. Sedan fick hon peka på brickan för att visa vilken bokstav sköterskan pekade på.

2019-09-02
Fruito
Fruito

Man får ingen kallelse dit, de kollar ju barnets syn på BVC och tycker dem att det behövs så får man remiss till ögonläkare!

2019-09-02
Påfågelöga
Påfågelöga

Optikern? Från 4 års ålder görs ju synundersökning på bvc.

2019-09-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Bra fråga, har funderat på detsamma😊 Både jag och sambon har synfel så troligt att dottern får det med. Läst att barn under 8 år ska undersökas av ögonläkare som skriver ett recept som man tar med till optikern. Måste ju följas upp med synundersökningar på BVC och hos skolsköterskan sen när barnen är lite äldre och kan medverka vid synundersökning. Bra att fånga upp det i tid så att synfelet kan korrigeras. Barn får gratis glasögon via landstinget upp till en viss ålder med som jag förstått det. Får fråga på BVC

2019-09-02
Sahra11
Sahra11
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...