App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När började ni inhandla bebissaker?

Hej! Jag är lite nyfiken på att höra när ni införskaffade era bebisgrejer, nytt som begagnat. Vi väntar vårt första barn i januari och går på torsdag in i v. 21 (20+0) vilket betyder halvvägs!! Galet vad tiden går fort... Men man vill ju inget annat än att börja köpa massa prylar till den lille, men vi kommer avvakta ett antal veckor till. Små saker som kläder m.m. är näst intill omöjligt att undvika när man passerar, men när började ni inhandla större barngrejer så som barnvagn, spjälsäng, skötbord osv...?

2019-09-02
JejjeH
JejjeH
Bebis på 6 månader

Vi började handla lite kläder redan efter kub, men stora saker som vagn etc kommer vi vänta lite med. De flesta av våra gravida vänner började köpa saker direkt efter plusset :)

2019-10-02
Frst87
Frst87
Bebis på 3 månader

Vi fick väldigt mycket ärvda grejer som vagn och säng. Massor kläder fick vi men det är ju kul att ha köpt nåt litet speciellt just till det här barnet. Senaste ( och sista) barnet var ett decemberbarn. En liten go och rund en som jag mest hade pyjamas på de första månaderna eftersom hon fick "strumpbett" och fina linjer runt magen om man satte på henne byxor som passade på längden men inte i midjan lika bra.

En härlig åkpåse eller bärsele till vagnen och en fleceoverall räckte gott. Bor i västra götaland så vintern var ju inte smällkall.

Om man kan tänka sig begagnat så passa på på blocket eller andra säljsidor på nätet.

2019-10-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Med första barnet så började jag köpa effter RUL jag kunde inte låta bli. Nu med andra barnet så köpte vi syskon vagn tidigt jag var inte ens i vecka 12 vi hittade en begagnad till bra pris så vi slog till. Vi
Kommer ha 14 månade mellan barnen.
Vi har kvar allt effter sonen och det jag har köpt till bebis i magen det har jag köpt för länge sen. Har redan börjat Tvätt bebis kläder och det mästa ligger i lådor. Jag tar lite pö om pö då jag har en 1 åring hemma och jag har hämsk foglossning så vissa dagar är bättre än andra så då passar jag på att fixa

2019-10-01
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 7 månader

Jag går in i v 22 snart. Vi beställde vår vagn i v 18 ungefär. Samt babyskydd. Kläder inhandlas lite då och då när jag hittar något. Spjälsäng har vi sedan innan. Resterande saker kommer inhandlas när vi väl hittar de vi vill va. Men vill ha allt inhandlat och klart innan v 34 typ.

2019-09-09
Linneans
Linneans

Jag väntar också första barnet och började köpa i månad 7 första kläderna ..

2019-09-08
Flora 36
Flora 36
Bebis på 10 månader

Jag vill börja köpa grejor efter första ultraljudet, men har en konstig känsla av att nått kommer gå fel om vi förbereder för mkt innan. Men har nu insett att det börjar bli dags att förbereda, så vagn köpte vi för 2 veckor sen när dem reade ut demoex. Sen vagga ska vi ha min pojkvännen gamla, spjälsäng hittade vi en som bortskänkes( den va i jätte fint skick) skötväska och några nappflaskor har vi fått och sen har vi planerat att åka till Ullared och köpa kläder och andra grejor. Eftersom det är första barnet tkr jag det e jätte svårt å veta vad man behöver, speciellt klädet eftersom jag har bf i december :)

2019-09-08
Maddek93
Maddek93
Bebis på 7 månader

Börja nu:)) är ett tips från mig alltid skönt att dela upp kostnader istället för att köpa allt på en gång så kan ni hålla ögonen öppna om de ni vill köpa får någon rabatt eller om ni köper begagnat håll koll hela tiden så ni får den där vagnen ni vill ha etc!:)

2019-09-08
Danijella
Danijella

Vi köpte några enstaka plagg efter första ultraljudet runt v.11, och sen var jag nyligen på Ullared och kunde inte hålla mig från att köpa lite mer.
Är snart i v.18 så vi väntar lite med att köpa de stora sakerna :)

2019-09-03
SandraM
SandraM

Kul o höra så olika svar!
Jag vill ju mer än gärna inhandla allt nu så det känns mer verkligt, men har fått bromsa mig själv lite så vi inte gör förhastade köp som vi sedan ångrar. Får försöka tänkte lite ekonomisk också då båda är studerande. Sambon däremot vill gärna ha allting inhandlat och klart redan nu, utifall något skulle ske och lillen får för sig att komma för tidigt. Men att handla lite då och då låter vettigt! Då får man roa sig vid många tillfällen. :)

2019-09-03
JejjeH
JejjeH
Bebis på 6 månader

Köpte 2 bodies och 1 par byxor (3för2 på Kappahl) redan efter KUB med dottern men köpte sedan vagn och mer grejer pö om pö efter RUL, vagnen var bland det första där då den var på väldigt bra rea-pris :)

Ha även i åtanke att posten brukar vara rätt långsamma kring jul och så ifall ni tänkt beställa saker på nätet.

Vi hade problem med Ikea förra året och beställde spjälsäng och lite annat i juli för att vi då skulle ha 6-8veckor på oss att göra iordning... Dock var de superförsenade med att skicka, budet "glömde" åka ut etc... så sista leveransen kom först när vi låg på bb två månader senare... Behöver vi såna grejer den här gången tänker jag handla direkt i butik.

2019-09-03
MånensMamma
MånensMamma

Är i samma idag!
Första saken köpte vi i v. 15 kanske och vagn I v. 18 men vi köpte den begagnad och började hålla koll ganska tidigt just därför. Säng och bärsele har vi fått och så har vi börjat köpa på oss lite kläder filtar osv. Beställt babybox ar också redan. Det är ju så kul :)

2019-09-02
0002
0002
Bebis på 6 månader

Och ska man köpa begagnat så är det bästa att hålla koll och köpa när rätt sak och pris dyker upp. Är inte säkert att man hittar liknande igen.

2019-09-02
emc85
emc85

Med första barnet började vi nog köpa lite kläder och så efter rul. Spjälsängen köpte vi ett par månader innan och vagnen gick vi in och beställde 7 veckor innan bf och fick veta att det kunde vara upp till 10 veckors leveranstid! Panik! Det slutade med att vi fick vagnen mindre än 24 timmar innan bebis föddes.
Vi har sparat allt till barn 2 och 3 så då har det mer varit svårt att hålla sig från att plocka fram allt, montera spjälsängen etc. Lycka till!

2019-09-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Första graviditeten började jag köpa och planera kläder runt v 25, barnvagn beställde vi runt v 28 och de andra stora sakerna köpte vi efter v 30. Nu väntar vi andra barnet i början på januari och har börjat planera och även beställa saker vi behöver redan nu, t ex nytt skötbord och bärsjal. Köp när ni känner att det är läge, sorgen blir inte mindre för att man inte har bebisprylar hemma om något skulle gå snett.

2019-09-02
emc85
emc85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...