Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När började ni inhandla bebissaker?

Hej! Jag är lite nyfiken på att höra när ni införskaffade era bebisgrejer, nytt som begagnat. Vi väntar vårt första barn i januari och går på torsdag in i v. 21 (20+0) vilket betyder halvvägs!! Galet vad tiden går fort... Men man vill ju inget annat än att börja köpa massa prylar till den lille, men vi kommer avvakta ett antal veckor till. Små saker som kläder m.m. är näst intill omöjligt att undvika när man passerar, men när började ni inhandla större barngrejer så som barnvagn, spjälsäng, skötbord osv...?

2019-09-02
JejjeH
JejjeH
Gravid i vecka 23

Jag går in i v 22 snart. Vi beställde vår vagn i v 18 ungefär. Samt babyskydd. Kläder inhandlas lite då och då när jag hittar något. Spjälsäng har vi sedan innan. Resterande saker kommer inhandlas när vi väl hittar de vi vill va. Men vill ha allt inhandlat och klart innan v 34 typ.

2019-09-09
Linneans
Linneans

Jag väntar också första barnet och började köpa i månad 7 första kläderna ..

2019-09-08
Flora 36
Flora 36
Gravid

Jag vill börja köpa grejor efter första ultraljudet, men har en konstig känsla av att nått kommer gå fel om vi förbereder för mkt innan. Men har nu insett att det börjar bli dags att förbereda, så vagn köpte vi för 2 veckor sen när dem reade ut demoex. Sen vagga ska vi ha min pojkvännen gamla, spjälsäng hittade vi en som bortskänkes( den va i jätte fint skick) skötväska och några nappflaskor har vi fått och sen har vi planerat att åka till Ullared och köpa kläder och andra grejor. Eftersom det är första barnet tkr jag det e jätte svårt å veta vad man behöver, speciellt klädet eftersom jag har bf i december :)

2019-09-08
Maddek93
Maddek93
Gravid i vecka 30

Börja nu:)) är ett tips från mig alltid skönt att dela upp kostnader istället för att köpa allt på en gång så kan ni hålla ögonen öppna om de ni vill köpa får någon rabatt eller om ni köper begagnat håll koll hela tiden så ni får den där vagnen ni vill ha etc!:)

2019-09-08
Danijella
Danijella

Vi köpte några enstaka plagg efter första ultraljudet runt v.11, och sen var jag nyligen på Ullared och kunde inte hålla mig från att köpa lite mer.
Är snart i v.18 så vi väntar lite med att köpa de stora sakerna :)

2019-09-03
SandraM
SandraM

Kul o höra så olika svar!
Jag vill ju mer än gärna inhandla allt nu så det känns mer verkligt, men har fått bromsa mig själv lite så vi inte gör förhastade köp som vi sedan ångrar. Får försöka tänkte lite ekonomisk också då båda är studerande. Sambon däremot vill gärna ha allting inhandlat och klart redan nu, utifall något skulle ske och lillen får för sig att komma för tidigt. Men att handla lite då och då låter vettigt! Då får man roa sig vid många tillfällen. :)

2019-09-03
JejjeH
JejjeH
Gravid i vecka 23

Köpte 2 bodies och 1 par byxor (3för2 på Kappahl) redan efter KUB med dottern men köpte sedan vagn och mer grejer pö om pö efter RUL, vagnen var bland det första där då den var på väldigt bra rea-pris :)

Ha även i åtanke att posten brukar vara rätt långsamma kring jul och så ifall ni tänkt beställa saker på nätet.

Vi hade problem med Ikea förra året och beställde spjälsäng och lite annat i juli för att vi då skulle ha 6-8veckor på oss att göra iordning... Dock var de superförsenade med att skicka, budet "glömde" åka ut etc... så sista leveransen kom först när vi låg på bb två månader senare... Behöver vi såna grejer den här gången tänker jag handla direkt i butik.

2019-09-03
MånensMamma
MånensMamma

Är i samma idag!
Första saken köpte vi i v. 15 kanske och vagn I v. 18 men vi köpte den begagnad och började hålla koll ganska tidigt just därför. Säng och bärsele har vi fått och så har vi börjat köpa på oss lite kläder filtar osv. Beställt babybox ar också redan. Det är ju så kul :)

2019-09-02
0002
0002
Gravid i vecka 23

Och ska man köpa begagnat så är det bästa att hålla koll och köpa när rätt sak och pris dyker upp. Är inte säkert att man hittar liknande igen.

2019-09-02
emc85
emc85

Med första barnet började vi nog köpa lite kläder och så efter rul. Spjälsängen köpte vi ett par månader innan och vagnen gick vi in och beställde 7 veckor innan bf och fick veta att det kunde vara upp till 10 veckors leveranstid! Panik! Det slutade med att vi fick vagnen mindre än 24 timmar innan bebis föddes.
Vi har sparat allt till barn 2 och 3 så då har det mer varit svårt att hålla sig från att plocka fram allt, montera spjälsängen etc. Lycka till!

2019-09-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 1 månader

Första graviditeten började jag köpa och planera kläder runt v 25, barnvagn beställde vi runt v 28 och de andra stora sakerna köpte vi efter v 30. Nu väntar vi andra barnet i början på januari och har börjat planera och även beställa saker vi behöver redan nu, t ex nytt skötbord och bärsjal. Köp när ni känner att det är läge, sorgen blir inte mindre för att man inte har bebisprylar hemma om något skulle gå snett.

2019-09-02
emc85
emc85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...