App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

5 år snart 6 år

Hej! Hur bemöter man en pojke som fyller 6 år snart som slåss, skriker och bara är allmänt otrevlig. Så fort han inte får som han vill så slåss han. Kan ta ett exempel : han får inte ta hur mycket ketchup han vill. Då slåss han. Och han hämtar gärna saker att slåss med. Han har för 5 månader sen fått en lillasyster. Men han avgudar sin lillasyster. Så där tror jag inte problemet ligger. Har försökt tagit reda på varför han slåss och han svarar bara att det är för att han inte får som han vill. Ibland säger han att han vill gå ut i vägen och dö när han är som argast. Har liksom försökt prata med honom, låta honom vara. Har försökt uppmuntrar det han gör bra. Har försökt ge honom konsekvenser för det han gör. Har läst "barn som bråkar". Inget funkar. Har försökt förklara för honom hur man är snäll och försöker visa det också. I skolan är han jätte duktig och är snäll mot kompisar och så. Så där finns det inga problem. Det är hemma som börjar bli påfrestande. För har bebisen också att ta hand om. Och hon blir rädd så fort han skriker Vad ska vi prova med?

2019-09-01
Ronja930
Ronja930
Bebis på 11 månader

Så otroligt jobbigt ni verkar ha det nu♥️Lästips: Explosiva barn. Kurstips: ABC kurs. Självklart skall ni kontakta BVC/vc/bup. Ta all hjälp utifrån! Hoppas ni får bukt på detta, ni måste vara helt slut♥️Styrkekramar

2019-09-02
8kee6
8kee6

Vi försöker tillrättavisa. Men slutar med att han kommer ut lika fort ändå och då oftast med saker i händerna och slåss med. Försöker ge honom positiv feedback och komplimanger och så. Men allt hamnas i en dålig cirkel. För nu slåss han så vi vuxna börjar gråta och visar ingen ånger direkt.
Får väl ringa bvc eller vårdcentralen. För det håller på och sliter sönder familjen.

2019-09-01
Ronja930
Ronja930
Bebis på 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-09-01
Livinglife
Livinglife
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...