App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta kvällsamma

Hej Jag har en pojke som precis fyllt ett och som jag sedan ca en dryg månad ammar en gång om dagen innan han läggs för kvällen. Han äter all typ av mat på dagen och ingenting på natten och mår bra i allmänhet. På måndag (imorgon) börjar jag jobba igen och hans pappa ska vara pappaledig, vi har båda haft långledigt i sommar. Nu vill hans pappa att jag ska sluta kvällsamningen med för han tror att det ska gå lätt nu och tror kampen kan bli större om vi väntar. Jag vill vänta en månad så inte vår son upplever att jag försvinner på dagarna och han inte får närheten vid amningen längre precis på samma gång. Jag har föreslagit att vi ska prata om saken med bvc om tre dagar men min sambo ger sig inte. Vad tycker ni?

2019-09-01
Mia361
Mia361
Barn på 1 år och 7 månader

Ju längre du väntar ju jobbigare kommer det att bli, sen om just amningen tycker jag att just du ska bestämma vad du vill. Amma eller inte. Sen för barnet kommer det bli dör stor förändring. Att sluta se sin mamma på mer än halva dagen och plus att han inte får den närheten (bröstet) som han fått fram tills nu. En stor förändring hos barn är inte bra. Jag tycker du ska ta ett steg i taget. Om du ska jobba imorgon och ammat han fram till idag. Ska du fortsätta amma han tills du känner och ser ja men nu vet han ”jag går, men kommer tillbaka sen” sen kan ni ta nästa steg med att ” jag finns här, men inte bröstet” . A i princip nått liknade.. han kan känna sig övergiven ” att du lämnar han helt” när du är borta både under dagen och när han ska sova/vila/mysa. Ja de han gör när du ammat om du gör en så stor förändring samtidigt.

2019-09-01
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Jo absolut han somnar mycket sällan under amningen och min sambo nattar utan problem när han sover på dagarna och har tagit över nattningar med efter amningen.

2019-09-01
Mia361
Mia361

Det beror ju på hur era rutiner ser ut? Jag ammar på kvällen men hon somnar ju inte vid bröstet utan sambo kan lätt ta med henne och natta efter hon ätit klart. Men ammar man till sömns kan jag förstå att det känns jobbigare. Men du kan inte amma sen natta?

2019-09-01
Johannaske
Johannaske

Eftersom han ska ta nattningarna när jag slutar amma så tycker han att vi ska göra det nu när han tror det blir lite protester istället för att vänta så vår son blir mer bunden vid amningen och det blir mer kamp om saken.

2019-09-01
Mia361
Mia361

För det första det är helt och hållet ditt beslut om/när du ska sluta amma. Som du skriver är det enbart amning på kvällen vilket är en mysig stund för dig och sonen, inget som drabbar din sambo överhuvudtaget. Kanske slutar sonen själv med amningen i och med att du inte är hemma eller så behövs den ett tag till, låt barnet bestämma om det inte är ett problem.

2019-09-01
Johannaske
Johannaske
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...