App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ang Rul. ??

Hej! Jag gjorde rul i vecka 20+4 ungefär. Var där ca 1 timme då bebisen låg åt fel håll, med ryggen uppåt. Så barnmorskan fick inte en bra bild på hjärtat då det blev skiftningar och att bebis rörde på sig så mycket så det var svårt för henne att få bra mätningar osv. Hon berättade att hon är ganska ny på jobbet och rådfrågade en annan barnmorska om det var okej att vi kunde gå med den bilden hon hade fått över hjärtat. Den andra barnmorskan sa då till henne att det var okej. Men jag blir fundersam och vet att det kan missas saker på rul. Sen att hon var ganska ny och sa hela tiden att hon inte fick bra bild på hjärtat osv.. Ska jag boka en extra koll kanske hos en privat?? Jag fick inte veta mått eller så utan hon sa bara att allt är okej när hon kollade runt på alla organ. Ska de vara så?? Uppskattar alla svar :)

2019-08-29
Bebis på 3 månader

Hej!
Vi var på RUL nyligen och våran lilla var inte still en sekund vilket försvårade arbetet med att få en bra bild på hjärtat. Barnmorskan sa i vårt fall att vi eventuellt skulle få en ny tid för ultraljud om hon inte får någon bra bild. Dock sparade hon filmsnuttar från ultraljudet och sa att hon skulle gå igenom bilderna i lugn och ro senare under dagen och återkomma ifall en ny tid behövde bokas. Hon hörde aldrig av sig. Dock förstår jag din oro, jag hade önskat att hon hörde av sig så vi fick en ny tid eftersom hon själv menade att hon inte fick den "perfekta bilden" man alltid efterfrågar. Jag ska till min barnmorska nästa vecka och tänker höra vad hon säger, samt vad barnmorskan på RUL antecknat i journalen.

Jag skulle nog pratat med min barnmorska i första taget och se vad hon säger. Men sen skulle jag självklart ringa och efterfråga ett nytt ultraljud om ni känner en oro eller osäkerhet, ni ska ju inte behöva gå runt och vara oroliga för att något inte utförts korrekt. :-)

2019-08-30
JejjeH
JejjeH
Bebis på 2 månader

Är du osäker och funderar på det så tycker jag att du ska ringa och be att få ett nytt ul, förklara läget. Ang mått så vet jag inte vad du menar riktigt. Jag har inte heller fått veta några mått, däremot visar de ju och förklarar (vilket jag har fattat ganska lite av, man ser ju knappt nåt på den där skärmen...) och är allt bra så har jag inte frågat så mycket.

2019-08-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...