App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tre månaders som avskyr att ligga på mage

Hej, Jag har en nyfiken son på tre månader som fullständigt avskyr att ligga på mage, han är relativt stabil i nacken men vi har ändå fått direktiv om att han ska ligga minst en timma om dagen på mage. När jag lägger honom på mage med armarna under sig drar han ut dem sedan ligger han och gungar på magen, kort efter börjar han gallskrika. Jag har testat att lägg en kudde under med samma sak sker. Någon som varit i samma situation som har något tips på andra ”övningar” för att stabilisera nacke och rygg?

2019-08-28
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Igenkänning på det! Dottern gjorde exakt likadant. Provade allt men hon körde huvet i backen och bara gallskrek när man la henne på magen. Blev inte mycket till träning där inte! Hon fick träna nacken sittandes i knät, bli buren upprätt och i bärsele fungerade fint! 😊

2019-08-28
sofiejonsson
sofiejonsson

Jag tånker att det här med 1h/dag är den totala tiden över en dag som en slags riktlinje. 30 sek här o var måste ju va den bästa träningen än 1h i sträck.

Men som nån annan sa; bära barnet är oxå väldigt bra träning. Läste nånstans att det är tom bättre än att ha dom på mage. Våran låg mycket på mage på våra bröst länge o det var ju såklart roligare eftersom han då alltid hade nån att titta på osv. O då är det lätt att få till en timme. :)

2019-08-28
Entillmamma
Entillmamma

En timme om dagen?! Tillåt mig att gapflabba. Min äldsta dotter var svag i nacken och vi fick träffa en sjukgymnast (då hette det fortfarande så) som förklarade att hon var överrörlig. Min dotter HATADE att ligga på mage så det gjorde vi knappt, däremot fick vi låna en pilatesboll av sjukgymnasten och så la vi dottern på mage på den så hon liksom tittade "över kanten" om du förstår hur jag menar. Vi fick också i uppgift att lägga henne på sängen och rulla henne fram och tillbaka, men det kändes lite märkligt. Som nån annan sa så är det ju träning att ha dem sittandes i knät, så det gjorde vi desto mer och försökte hålla händerna så långt ner på hennes överkropp som möjligt.

2019-08-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Min dotter hatade också att ligga på mage. La också en liten kudde eller vikt handduk under bröstet la något under knäna med för att minska tryck. Placerade en omtyckt leksak framför henne att titta på. Till slut så tränade vi flera korta stunder under dagen istället. På skötbordet när vi bytte blöja, i sängen så hon kom upp en bit och så kunde man leka tittut😊

2019-08-28
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Känn ingen stress. Bär du något i bärsele? Där tränar barnet både rygg och nacke till viss del utan att man tänker på det. Även om du har bebis i sittande position i ditt knä under kortare stunder så tränas rygg/nacke. Sen så är 30 Sekunder på mage bättre än inget. Styrkan kommer sen oavsett vad! ☺️

2019-08-28
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Jag kämpade jättejättemycke me min dotter som också vägrade att ligga på mage! testade att ha henne på en kudde, bygga upp under henne så att hon halvlåg och oj vad vi testade.. men hon hatade det ända till hon blev ca 5 månader och började röra sig iväg.

2019-08-28
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...