App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sambo som har bortajobb..

Hej! Om ca 2veckor är jag och min sambo beräknade till att bli föräldrar. Vi längtar ihjääl oss och vill att bebis ska komma nu nu nu! Men inte det jag skulle skriva om.. Min sambo har ett jobb som innebär att vissa veckor jobbar han borta några dagar (2-3 dagar) och idag berättade han för mig att dom har fått ett jobb i örebro (vi bor högt upp i norrland) två veckor efter att våran bebis kommit... och jag sa till honom att det kommer jag absolut inte tillåta.. jag är inte så sugen på att sitta hemma själv både dag och natt med en två veckors gammal bebis medans han är flera hundra mil från oss.. men han verkar inte riktigt förstå att jag vill ju att vi ska hinna vänja oss tillsammans med bebis livet några veckor innan han kan gå tillbaka till sina jobbresor.. (han kan jobba hemma i verkstaden istället för att fara på jobb långt bort, fast självklart tjänar han ju inte lika bra då..) MEN hur tänker ni kring sånthär? Vill gärna höra era åsikter.. /förvirrad förstagångsmamma

2019-08-25
Mimmipigg
Mimmipigg
Bebis på 6 månader

Tror säkert att du kommer att klara det fint. Kan ju ta hjälp av vänner och familj som bor nära med. Be andra komma förbi och ta med sig middag eller ”låna ut” bebis en stund på barnvagnspromenad så du får ta hand om dig själv. Var med om samma sak när vår dotter var 2 veckor. Min sambo är musiker och var iväg en långhelg. Då hälsade jag och dottern på hos mina föräldrar. Förstår din oro med. Din sambo kanske inte ska ställa in sig så mycket på att åka iväg just då utan att han kan behöva ställa in och ändra sina planer. Bebisar kommer inte alltid på utsatt datum, får tänka +/- 2 veckor från BF-datumet. Vill absolut inte skrämmas men det går ju inte veta innan hur barnet och du mår efter förlossningen och ingen födsel är den andra lik. Rekommenderar verkligen att nyttja de 10 dagarna som partnern får för att kunna vara med den första tiden. Verkligen viktigt för båda föräldrarna och väldigt mysigt att få va hemma tillsammans med bebisen. Skönt att kunna avlasta varandra så att man får sova ut med. Små bebisar sover en del men de vaknar och är hungriga med😊 Tänk också på att det är helt ok att bara gå hemma oduschad i myskläder och att det är lite ostädat. Det är oviktig just där och då. Det är sånt jag själv i efterhand tänkt på att det var så onödigt att känna sig stressad över.
Grattis till bebis!

2019-08-26
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Jag förstår din tanke men som Ledis mamma sa så är det mamman som gör typ 99% av jobbet när ungen är så liten. Och den sover MYCKET så du kommer inte direkt ha fullt upp dygnet runt. Men om han ändå åker så kan ni ju underlätta genom att du har allt du behöver i kylskåpet och färdiga matlådor etc så du inte behöver tänka på sånt. Lycka till!

2019-08-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag förstår dina känslor, absolut. Jag var precis likadan och fasade bara mannen skulle på jobbmiddag. Än mer konferenser som varade ett par dagar. Nu vet jag inte hur din sambos jobbsituation ser ut, men är man anställd kan det ju vara svårt att ”vägra” arbetsuppgifter. Men tycker en diskussion om prioriteringar kan vara ett tips bara för att försäkra er om att ni båda har barnets bästa intresse i fokus i det ni beslutar.
Dock tänker jag mer att om ni är beräknade om två veckor, och detta gäller två veckor efter det är det ju inte ens säkert att bebisen kommit än? Eller att ni kanske ligger kvar på BB. Har sambon tänkt ta ut sina 10 dagar i samband med födsel för isf blir det ju lite tajt.

Men tycker absolut du kan säga redan nu att det inte känns bra att han bokar in detta innan bebis är född. Det kan vara besvärligt i början med amning/smärtor av olika slag osv osv. Inte mycket begärt att vilja ha sin sambo tillgänglig då! Hoppas det löser sig:) (Och blir det så att han åker är jag alldeles säker på att du klarar det galant ändå)

2019-08-25
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Jag ser sånt här som det minsta problemet egentligen.. tycker inte du ska förbjuda honom när det handlar om hans arbete. 2-3 dagar är ju inte långa dagar. Visst med bebis det är dag och natt så dem känns längre, men man klarar sig galant. Tänk på ensamstående mammor exempel då är det är ensamma med barn inte dagar bara. Visst vill du ni ska vara ihop speciellt första tiden men det handlar fortfarande om bara 2-3 dagar. Sen är det också om du väljer att amma så kommer pappan hursomhelst inte kunna ställa upp lika mycket, för så små bebisar är det antingen amma eller sova. Inte den där vakna lek bebisen. Sen får du se lite längre också. I mitt fall till exempel det va mest jag för jag amma men nu? Det är bara pappan.. så det blir alltid rättvisan oavsett.

Självklart det är fortfarande upp till dig, dina tankar och känslor. Men jag ville med mest säga att jag ser det som det minsta problemet i en relation,

Sen i annat fall om du har någon annan närstående kanske du kan kalla dem de 2-3 dagarna om du inte vill vara ensam.

Men ännu en gång det är självklart hur du i slutet vill ha det dina känslor. Hoppas det iallafall blir så som du vill ha det och att ni kommer överens.

2019-08-25
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Be din mvc sköterska tala med honom?
Första tiden är då ingen dans på rosor .
Förstår dig till 100% att du vill att han ska vara hemma, jag hade krävt det av min sambo.
Man skaffar barn tillsammans!
Lycka till

2019-08-25
Onepiece85
Onepiece85
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...