App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

En eller två sovtillfällen per dag?

Har en kille på snart 11 månader. Han har senaste tiden vaknat mellan 7-8, sover första stunden runt 11 och brukar sova 1.5-2 timmar. Sen brukar det blir lite svårt. För när han vaknar sne är han jättepigg och glad, men enligt mig behöver han sova en stund till senare på eftermiddagen, då endast 30 minuter. Det brukar bli runt 17, då är han ganska trött men inte dödstrött. Så ganska ofta när han vaknar då är han grinig länge för han blev nästan tröttare av att sova en stund. Tycker ni jag ska ta bort sista sovtiden och testa hålla honom vaken och lägga sig lite tidigare på kvällen. Eller ska jag fortsätta med två sovtider om dagen? Han känns så liten för att bara sova en gång om dagen. Och tänk om jag tar bort sista så blir dygnsrytmen helt fel för han kommer vakna jättetidigt?

2019-08-25
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Ledis mamma: Han äter inte mindre för att han lägger sig nån timme tidigare. Hans matintag har varit densamma oavsett vilken tid han lägger sig på kvällen. Han är tydlig på kvällen hur mycket han vill ha och står sig på det till morgonen. Han har aldrig vaknat av hunger😊
Men tänker att det kommer bli lite så, ibland sover han en gång och ibland två gånger beroende på vad man gör under dagen.

2019-08-25
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Min tjej är 20 månader och runt 1 år så började hon att sova bara en gång och då på förmiddagen. Det händer att hon somnar på eftermiddagen men jag ser helst att hon hålls vaken för att natten ska fungera.

Om hon däremot somnar kanske en timme tidigare på kvällen så brukar det inte inverka på att hon vaknar tidigare än vanligt.

Mina andra barn har också varit lite att det varit" lite flytande" med 2:a vilan i ett halvår eller mer.

2019-08-25
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Du får tänka på också att det är inte så roligt att gå lägga sig när man är hungrig . Och ett trött barn äter oftast inte. Min är 15 månader ibland sover han 1 gång om dagen ibland 2.

2019-08-25
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Tack för svaren 😊 testade nu att hålla honom vaken och han fick lägga sig lite tidigare än han gjort senaste tiden. Så får se om han vaknar och tycker det är morgon för tidigt eller om han sover bra😃

2019-08-25
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Som föregående skrivare säger: testa utan den sista o se vad som händer.
Vår 7 mån hoppar emellan åt över sin eftermiddagsvila som bör vara vid 16-tiden. När den blir vid 17-tiden blir han jättegrinig o bara är trött fram tills läggdags som är 19-19.30. Lite som ditt barn misstänker jag. :) somnar han inte vid 16-tiden så händer det att han somnar vid 18.30 för natten för då är han så himla trött. Han vaknar inte tidigare på morgonen för det utan håller sig mellan 7-8-tiden.
Läste nån gång en person som använde logiken att räkna ut vad ens bebis sover på ett dygn sen se hur dessa timmar fördelas över dygnet för att sen se hur/om en kan ändra om i fördelningen för att få tillrökligt med timmar för nattsömnen så dom inte vaknar ”för tidigt” (än vad som är rimligt för ens egna mående ;) ). Hänge du med vad jag menar? Vet inte im det ligger nåt i det men helt ologiskt känns det inte.

2019-08-25
Entillmamma
Entillmamma

Du kan ju test att bara låta han sova en gång om dagen. :)
Sonen här valde själv vid 1 års ålder att det var dags för 1 istället för 2 vilor. Vissa barn sover 2 gånger om dagen länge medans andra inte kräver lika mycket sömn. Så testa dig fram och se hur det går. :) Lycka till.

2019-08-25
Chargerbrud_90
Chargerbrud_90
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...