App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ska en orka?

Hej, fyller 21 i september och är hemma med dottern(1 år) samtidigt som att jag pluggar upp min gymnasieexamen på distans, 50 %. Har fått diagnosen borderline när jag var 18 år och gick i DBT(därav ingen gymnasieexamen- sjukskrivning). Under grav o hennes första år har jag inte ätit antidepressiva men gjort det till och från sen jag var 13 år annars. Känner nu att jag behöver äta det igen. Har ingen ork, allt känns meningslöst och är ledsen och arg hela tiden. På sambon, dottern, familj, vänner etc. Men, sambon verkar inte fatta detta. Trots att han vet om diagnosen och mina besvär tjatar han på mig om ex städning, disk, tvätt och blir arg när jag inte gjort allt han tycker jag borde göra. Han tjatar även om sex och hur andra tjejer ”spanar in honom” och hur han inte kan hålla sig till bara mig... sen säger han att han skojar. Han jobbar och jag är hemma, men jag går alltid upp med dottern när han går upp(06.30) men ändå så går han o lägger sig 20.30(lämnar mig ensam med dottern, hon är nattuggla o går ej på förskola så hon lägger sig när jag gör det ca 21.30-22). Jag får ha henne när jag lagar mat till oss alla, fixar disk mm. Sen på kvällen/natten. Vet inte riktigt hur jag ska orka och finna lust och glädje igen. Dottern är det bästa som hänt mig men orkar inte va den bästa mamman jag kan va. Speciellt inte med sambon som inte hjälper till med något här hemma..

2019-08-20
corneliaat
corneliaat
Barn på 1 år och 7 månader

Jag blir så arg när jag läser ditt inlägg. Om din kille inte värdesätter sin familj högre än att han försöker pressa dig till sex när du inte vill och inte mår bra och hota med att vara otrogen, då är han inget vidare mogen. Att han säger att han skämtar efter är en härskarteknik. Han förminskar din upplevelse av att bli hånad.
Sedan behöver ni diskutera arbetsfördelningen. Du är föräldraledig på 50% och studerar 50% och han jobbar. Ert gemensamma hem ska delas lika, du ska inte dubbelarbeta bara för att du utför din sysselsättning hemma!

2019-08-21
Aaroline
Aaroline
Bebis på 7 månader

Fy vad jobbigt det låter och din kille låter extremt omogen om jag ska vara ärlig. Vad vill ha få ut av att berätta att andra spanar in honom, herrejisses?? Jag tycker som Sahra säger att du ska prata med någon, eller om det är lättare kanske du kan skriva ner ett brev till din sambo med hur du känner. Angående läkemedel och ditt psykiska mående osv så tycker jag absolut att du ska kontakta vården och få hjälp där. Det låter som en ohållbar situation för er just nu så jättebra att du vill ta tag i det och göra det bättre. Er dotter är såklart i första rummet, men även ni båda som enskilda och som ett par måste ju fungera. Stort lycka till!

2019-08-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Vill bara säga att du visst är den bästa mamman för din dotter. Bara att du skriver det här visar att du är väldigt mån om att din dotter ska ha det bra. Men hennes mamma måste också få må bra. Ta upp det på BVC, ta stöd och prata med någon utomstående, vänner och familj. När man i en relation får barn blir det oftast tydligt hur ojämställt det är. Som om det som görs hemma inte räknas. Du gör ju mer än en ett heltidsjobb. Kan inte din sambo ta ut en del av sina föräldradagar så du bara kan få fokusera på dina studier ett tag och han kan få mer tid tillsammans med dottern och få se hur mycket uppmärksamhet ett litet barn behöver. Respektlöst av honom att hota om otrohet och absolut inget att skoja om. Inte lätt att känna någon lust om man får ta allt ansvar för hem och barn och inte få någon uppskattning och bekräftelse.
Berätta precis så som du känner och ta stöd av andra. Du ska inte behöva känna så eller ha det så här. Lever man som ett par har båda lika stort ansvar för barn och det gemensamma hemmet. Lite mer hamnar ju så klart hos den som är föräldrarledig under småbarnstiden men man ska ju inte känna att man är på väg att gå under. All styrka till dig!

2019-08-20
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...