App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tillväxthämat

Hej, var hos bm förra veckan som konstaterade att mitt sf mått inte växt sen senast. Hon skickade därför mig vidare på ett tul. På tul konstaterade dom att fostret var på -30%. Försöker hitta bra information om detta, men finner inget. Är detta något som har varit med om detta, som kan dela med sig av information? Gravid v 31+4 // Orolig förstagångsföderska.

2019-08-20
Mamma-
Mamma-
Bebis på 5 månader

Näe, de så aldrig något sånt till oss. Tog alltid lååång tid att mäta huvud och magen och sen vart det alltid: "det ser bra ut, hon följer sin egna kurva. "

2019-08-22
AD djurvårdare
AD djurvårdare

Hej,
Vad skönt att höra att allt ändå gått så himla bra för er.
Man blir ju lätt orolig. Håller alla tummar och tår att det ska gå bra för oss också. Vi ska också gå på täta kontroller, doktorn förklarade för oss att i värsta fall blir det ks, annars en igångsättning. Om det inte skulle visa sig att det växer på bra osv då.
Börjar koller i nästa vecka och hoppas innerligt på förbättring. Dem sa till oss på tul att huvudet får "godkänt" men att mage och ben var inte godkända. Sa dem något sånt till er? 💕

2019-08-21
Mamma-
Mamma-

Jaa precis, känns mycket för mig iallafall :(. Men får se hur det går med kollerna längre fram :)

2019-08-21
Mamma-
Mamma-

Åh vad härligt att det växte på sig så bra!
Jag hoppas samma händer för mig. Kände mig lite orolig när det blev prat om eventuellt ks osv.

2019-08-21
Mamma-
Mamma-

Fostret kan växa på sig. När jag gjorde mitt första tul låg de på -23. Sista jag gjorde -8.
Ut kom en frisk o pigg tjej :)

2019-08-21
Akira
Akira
Bebis på 13 månader

Hej.
Min dotter var tillväxthämmad-25%. Vi fick gå på tul i princip varje vecka samt ctg varannan vecka för att kolla då allt stod rätt till med henne. Träffade även läkare varannan vecka för att stämma av hur det gick och hur det var med oss blivande föräldrar.
Hon växte men låg under -22% hela tiden, var skönt med kontroller men såklart man var orolig. Fick veta att jag inte fick gå över BF mer än en vecka för då skulle jag bli igångsatt. Dottern föddes 5 dagar efter BF, fullt frisk, 2,7 kg, 47 cm. Idag är hon snart 2 år men är fortfarande ganska liten för sin ålder.
Håller tummarna för att du och din beb6mår bra resten av graviditeten ❤🤗

2019-08-21
AD djurvårdare
AD djurvårdare

Ända upp till -22% anses vara ”normalt” och du är inte så långt över det, ring din barnmorska om du känner dig orolig och be om råd :)

2019-08-21
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...